Κύπρος: Έφηβος θύμα βασανισμού από ανήλικους – Τον έκλεισαν στο πορτμπαγκάζ

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου SHUTTERSTOCK

Ενας 15χρονος στην Κύπρο βίωσε στιγμές τρόμου από σκληρό bullying συνομιλίκων του.

Τον τρόμο από ανήλικους «φίλους» του βιώνει ένας 15χρονος μαθητής σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Πρόκειται για παιδί με προβλήματα, το οποίο δύο μεγαλύτεροι μαθητές από Τεχνική Σχολή έχουν μετατρέψει σε παιχνίδι.

Σύμφωνα με το Πολίτη, καθηγήτρια του 15χρονου πήρε την πρωτοβουλία να αναφέρει τα γεγονότα στον τοπικό αστυνομικό σταθμό, από τον οποίο την απέπεμψαν… και της είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι αν δεν έφερνε τον μαθητή να δώσει κατάθεση.

ADVERTISING

Αδιαφορία φαίνεται να επέδειξε και η Σύμβουλος των μεγαλύτερων μαθητών, η οποία αποποιήθηκε κάθε ευθύνης με τη δικαιολογία ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα εκτός σχολείου! Ωστόσο, ενημερώθηκε ο βοηθός αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος έδωσε οδηγίες για εξέταση της υπόθεσης και ενημέρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες παρακολουθούν την οικογένεια του 15χρονου μαθητή.

"Βόλτα" στο πορτμπαγκάζ

Όπως εκμυστηρεύθηκε ο 15χρονος σε καθηγήτριά του, πριν λίγο καιρό, ενώ βρισκόταν σε πάρκο του χωριού, δύο μεγαλύτεροι μαθητές της Τεχνικής Σχολής, οι οποίοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, τον έπιασαν από τα χέρια και τα πόδια και τον ανάγκασαν να μπει στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου και αφού τον έκλεισαν μέσα άρχισαν να τρέχουν, ενώ αυτός είχε παραλύσει από τον φόβο του και ζητούσε να τον αφήσουν. Η καθηγήτρια ενημέρωσε τη Σύμβουλο του σχολείου, η οποία μίλησε με τον μαθητή, ο οποίος επανέλαβε τα γεγονότα.

Αποφασίστηκε να γίνει καταγγελία στην Αστυνομία, αλλά οι καθηγήτριες ατύχησαν… Ο αστυνομικός στον σταθμό με τον οποίο συνομίλησαν δεν φάνηκε να δείχνει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν έδινε κατάθεση ο 15χρονος. Την ίδια ευθυνόφοβη στάση επέδειξε και η Σύμβουλος της Τεχνικής Σχολής, η οποία όταν ενημερώθηκε δήλωσε πως δεν μπορεί να παρέμβει, γιατί τα συμβάντα δεν έγιναν σε χώρο του σχολείου. Τελικώς, ενημερώθηκε ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Δ. Δημητρίου, ο οποίος επιλήφθηκε άμεσα της υπόθεσης και έδωσε οδηγίες για ταχεία διερεύνηση και ενημέρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Φοβάται η οικογένεια

Παρόμοια προβλήματα με τον 15χρονο φαίνεται να αντιμετωπίζουν και οι γονείς του. Ο πατέρας, αν και ενημερώθηκε, έδειξε να φοβάται και ζήτησε από την καθηγήτρια να μην κάνει τίποτα, γιατί μπορεί να εξαγριώνονταν οι δύο ανήλικοι παραβάτες και να έκαναν χειρότερα. Μάλιστα, ο πατέρας είπε στον γιο του να σταματήσει να πηγαίνει στο πάρκο, ώστε να μην τον ξανασυναντήσουν οι δύο ανήλικοι. Ο ίδιος ο ανήλικος εκμυστηρεύθηκε στην καθηγήτρια και τη Σύμβουλο του σχολείου ότι φοβάται πολύ, καθώς οι δύο ανήλικοι που τον κακοποίησαν πίνουν συχνά αλκοόλ και του προκαλούν προβλήματα.

Για προφανείς λόγους και προστασία των ανηλίκων, ο «Π» δεν αποκαλύπτει το χωριό στο οποίο συνέβησαν τα γεγονότα. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει παρέμβαση εκ μέρους της Αστυνομίας, ώστε να προειδοποιηθούν οι ανήλικοι ταραξίες, ενώ θα εξεταστεί πώς προμηθεύονται αλκοόλ και κάτω από ποιες συνθήκες οδηγούν αυτοκίνητο, πιθανότατα χωρίς άδεια οδήγησης. Θα προσεγγιστούν και θα ενημερωθούν και οι γονείς τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, bullying
SHARE:

24Media Network