Κύπρος: Γυναικολόγος ξέχασε γάζα στον κόλπο ασθενούς

Κύπρος: Γυναικολόγος ξέχασε γάζα στον κόλπο ασθενούς
Γυναικολόγος (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Γυναικολόγος άφησε γάζα στον κόλπο ασθενούς μετά από εγχείρηση, με αποτέλεσμα να της δημιουργηθούν επιπλοκές. Για τη λοίμωξη της συνέστησε voltaren. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολικές αποζημιώσεις €232.225.00.

Γυναικολόγος – μαιευτήρας στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης για αφαίρεση μήτρας, ξέχασε γάζα στον κόλπο ασθενούς.

Το απίστευτο περιστατικό ιατρικής αμέλειας σημειώθηκε στις 21 Μαΐου 2011 σε γνωστή κλινική της Λεμεσού και για την υπόθεση το Επαρχιακό Δικαστήριο καταδίκασε τον γιατρό σε συνολικές αποζημιώσεις €232.225.00, πλέον νόμιμους τόκους από 31/10/2012, πλέον δικηγορικά έξοδα της ενάγουσας για σωματικές βλάβες και ζημίες.

Όπως αναφέρει το Philenews.com, σύμφωνα με τα ευρήματα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο εν λόγω γιατρός κατά τη διενέργεια υστερεκτομής για αφαίρεση μήτρας, παρέλειψε ως όφειλε και ως επιβάλλεται, προτού ολοκληρώσει τη χειρουργική επέμβαση, να βεβαιωθεί ότι δεν παρέμεινε χειρουργική γάζα από αυτές που χρησιμοποίησε εντός του κόλπου ή της περιτοναϊκής κοιλότητας της ασθενούς. Μάλιστα το δικαστήριο έκανε αποδεκτή μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο γιατρός κλώτσησε τον κουβά, στον οποίο έριχνε τις χρησιμοποιημένες γάζες, λέγοντας στις νοσοκόμες «εγώ στα χειρουργεία μου δεν μετρώ γάζες».

Συνεπεία της περιγραφείσας συμπεριφοράς του εν λόγω γιατρού, η ενάγουσα είχε μετεγχειρητικές επιπλοκές για τις οποίες ο γιατρός αφού ενημερώθηκε τηλεφωνικά, δίχως να εξετάσει την ασθενή, λανθασμένα αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για ήπια μετεγχειρητική λοίμωξη και συνέστησε στην ενάγουσα να πάρει voltaren. Ωστόσο, επειδή τα συμπτώματα συνεχίζονταν, η ασθενής ζήτησε τη γνώμη δεύτερου γιατρού, ο οποίος απεφάνθη ότι παρουσίαζε σηπτική εικόνα και αφού εισήχθη επειγόντως σε άλλη κλινική, χειρουργήθηκε και αφαιρέθηκε η γάζα. Συνολικά η ενάγουσα υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για 21 ημέρες.

Σημειώνεται ότι αξιολογώντας τη μαρτυρία του εναγόμενου γιατρού, το δικαστήριο απεφάνθη ότι αυτός υπήρξε αμελής και απέτυχε να αξιολογήσει ορθά την κατάσταση της ενάγουσας, η οποία μετά την εγχείρηση έπασχε από οξεία κοιλία-περιτονίτιδα και σηψαιμία, η οποία απείλησε άμεσα τη ζωή της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπεράσπιση του εναγόμενου γιατρού καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα