Κύπρος: Μαίνεται η φωτιά στα ορεινά Λεμεσού και Λάρνακας – Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκαν σπίτια

Κύπρος: Μαίνεται η φωτιά στα ορεινά Λεμεσού και Λάρνακας – Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκαν σπίτια
Φωτιά στην Κύπρο 2021 Petros Karadjias/AP

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο. Προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να ασφαλίσουν περιμετρικά το δάσος του Μαχαιρά. Συνελήφθη 67χρονος.

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο, στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (03/07) στην περιοχή Αραπακά, μαίνεται ανεξέλεγκτη. Η φωτιά πέρασε από την κοινότητα Επταγώνιας και κατευθύνθηκε προς Μελίνη, Βαβατσινιά και Αγίους Βαβατσινιάς, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν χωριά, να καούν σπίτια και άλλες περιουσίες.

Η πύρινη λαίλαπα βρίσκεται πλέον στους πρόποδες του Δάσους Μαχαιρά. Το βράδυ δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και έτσι συνεχίζουν οι επίγειες δυνάμεις με στόχο να ασφαλίσουν περιμετρικά το Δάσος του Μαχαιρά, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

Στο νησί σπεύδουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελλάδα ως το πιο κοντινό κράτος μέλος της ΕΕ ενώ ισραηλινά αεροσκάφη αναμένονται στην Κύπρο το πρωί της Κυριακής (04/07).

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου «Ήφαιστος» και η μεταφορά του Κέντρου Επιχειρήσεων στην περιοχή Βαβατσινιάς.

Σύλληψη 67χρονου

Στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο και ανακρίνεται για τη μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό, προχώρησε η Αστυνομία Κύπρου.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 67χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αρακαπά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία Κύπρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα