Κύπρος: Ψευδοκράτος και Γκρίζοι Λύκοι ψάχνουν τον 16χρονο που κατέβασε τη σημαία

Κύπρος: Ψευδοκράτος και Γκρίζοι Λύκοι ψάχνουν τον 16χρονο που κατέβασε τη σημαία

Αστυνομικές ανέφεραν ότι "ως Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζουμε κάτι τέτοιο και δεν τίθεται ζήτημα από παράνομο κατοχικό καθεστώς" ως προς το φερόμενο "ένταλμα σύλληψης".

"Ένταλμα σύλληψης" φέρεται να εκδόθηκε εναντίον του 16χρονου Ε/κ που κατέβασε την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης από το παράνομο κατοχικό καθεστώς.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ που επικαλούνται γραπτή ανακοίνωση του λεγόμενου "υπουργείου Εξωτερικών", το "ένταλμα σύλληψης" εκδόθηκε από τις λεγόμενες δικαστικές "αρχές" και πλέον ο 16χρονος καταζητείται.

ADVERTISING

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση «το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής γιορτής των Ελληνοκυπρίων σε εκκλησία […] στις 8 Σεπτεμβρίου στις 07:30». Αναφέρει δε το περιστατικό ως κλοπή της τουρκικής σημαίας αλλά και της φωτογραφίας του Ραούφ Ντενκτάς, ενώ ο 16χρονος φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε από το βίντεο.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι το λεγόμενο "υπουργείο" έδρασε άμεσα και διά μέσου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ (Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο) ζήτησε την επιστροφή της σημαίας και της φωτογραφίας.

Αστυνομικές πηγές στο Sigmalive ανέφεραν ότι "ως Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζουμε κάτι τέτοιο και δεν τίθεται ζήτημα από παράνομο κατοχικό καθεστώς".

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (8/9). Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης.

Σύμφωνα ακόμη με πληροφορίες από Λυσιώτες που έδωσαν το παρών τους στον εκκλησιασμό στο Ναό της Παναγίας της Λύσης και μετέδωσαν πληροφορίες από τα κατεχόμενα, Γκρίζοι Λύκοι απειλούν "Θεούς και δαίμονες", ενώ αποτελούν γι αυτούς κόκκινο πανί και οι Τ/κ που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί ο εκκλησιασμός.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης του 16χρονου από τους Γκρίζους Λύκους, όπως αναφέρει το Sigmalive.

Τρεις βουλευτές των ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ κλήθηκαν να σχολιάσουν στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" του ΣΙΓΜΑ το περιστατικό με την υποστολή της τουρκικής σημαίας στην κατεχόμενη Λύση από 16χρονο Ελληνοκύπριο.

Καλεσμένοι στο στούντιο ήταν οι Αντρέας Κυπριανού εκ μέρους του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Φακοντής του ΑΚΕΛ και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς.    

Α. Κυπριανού: Να είμαστε πολύ προσεκτικοί

«Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί, διότι, όταν μιλάμε για μικρά παιδιά, για έφηβους, δεν αντιλαμβάνονται ίσως την σοβαρότητα των πράξεων τους όπως κι αν αισθάνονται κι όλοι το ίδιο αισθανόμαστε όταν βλέπουμε την τουρκική σημαία στις δικές μας περιοχές. Πρέπει να μάθουμε και να αφήνουμε αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα σ’ αυτούς που πρέπει να τα χειρίζονται για να μην τα χρησιμοποιούν οι ίδιοι σαν προπαγάνδα είτε να μην έχουμε δυσμενείς εξελίξεις», ανέφερε. «Θυμάστε τι έγινε με μια άλλη τουρκική σημαία όταν ένας πατριώτης, πολύ πατριώτης προσπάθησε να κατεβάσει (σ.σ αναφερόμενος στον Σολωμό)». Ο κ. Κυπριανού, πρόσθεσε ότι νιώθουμε όλοι το ίδιο όταν βλέπουμε τα τουρκικά σύμβολα στα ελληνικά μας εδάφη, όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Α. Φακοντής: Δεν πρέπει να δίνουμε επιχειρήματα στην Τουρκία

To συγκεκριμένο συμβάν συνέβη από ένα ανήλικο παιδί, ανέφερε αρχικά ο κ. Φακοντής. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, σημείωσε, ότι ανεξαρτήτως των κινήτρων του παιδιού (ιδεολογία, συναισθηματική φόρτιση), πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε σε μια περίοδο διαπραγματεύσεων. Ερωτηθείς αν η πράξη ενός 16χρονου μπορεί να τορπιλίσει τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, απάντησε λέγοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι έχουμε να κάνουμε με την Τουρκία η οποία εκμεταλλεύεται το κάθε τι και δεν πρέπει να της δίνουμε επιχειρήματα. Επίσης, ο κ. Φακοντής, υποστήριξε ότι αυτό το γεγονός από το ανήλικο παιδί μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους τούρκους εθνικιστές να βάλουν εμπόδια στην μετάβαση των Ε/κ προς τα κατεχόμενα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατεχόμενα: Η στιγμή που 16χρονος κατεβάζει τουρκική σημαία σε σχολείο

SHARE:

24Media Network