Κύπρος: Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες στη Δένεια

Κύπρος: Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες στη Δένεια
Περιστατικό με Τούρκους στρατιώτες στη Δένεια της Κύπρου Phile News

Έξι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονταν σε παρακείμενο φυλάκιο πλησίασαν κτηνοτρόφο που βοσκούσε το κοπάδι του σε χωράφι της περιοχής και του ζήτησαν να αποχωρήσει. Δείτε βίντεο από το περιστατικό.

Νέο σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (29/08) στη Δένεια της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Χριστάκη Παναγιώτου, όταν το απόγευμα της Δευτέρας, γύρω στις 18.00, γεωργοκτηνοτρόφος βοσκούσε το κοπάδι του σε χωράφι της περιοχής, έξι Τούρκοι στρατιώτες, που βρίσκονταν σε παρακείμενο φυλάκιο, πλησίασαν τον γεωργοκτηνοτρόφο και του ζήτησαν να αποχωρήσει.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα philenews.com, ένας εξ αυτών όπλισε το όπλο του και άλλοι άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, με αποτέλεσμα ο βοσκός να αποχωρήσει, ο οποίος, σημειώνεται, ότι κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο κοινοτάρχης Δένειας ανέφερε πως ο γεωργοκτηνοτρόφος έχει άδεια για εργασίες στην περιοχή.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών, η Εθνική Φρουρά και τα Ηνωμένα Έθνη.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διαβήματα σε ανώτατο επίπεδο, ενώ, όπως πληροφορούμαστε, θεωρεί σοβαρό το περιστατικό, εφόσον είναι το δεύτερο, που σημειώθηκε στην περιοχή μέσα σε λίγους μήνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως η ειρηνευτική δύναμη ερευνά το επεισόδιο. “Πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα”, ανέφερε, προσθέτοντας πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ειρηνευτική δύναμη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα