Κυριακίδου: "Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη στη δημόσια υγεία"

Η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου
Η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου AP

Για νέες βάσεις που πρέπει να τεθούν στη δημόσια υγεία, έκανε λόγο η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

Η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρώπη τόνισε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πρόγραμμα ΕU4Health.

«Με το πρόγραμμα EU4Health, διαθέτουμε τα εργαλεία για να κάνουμε μακροχρόνιες αλλαγές» ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου και προσέθεσε: «Μαζί, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη στη δημόσια υγεία. Οι στοχευμένες επενδύσεις, για την ενίσχυση της ετοιμότητας για την κρίση και την οικοδόμηση ισχυρότερων, πιο ανθεκτικών και πιο προσιτών συστημάτων υγείας, είναι το κλειδί».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η πανδημία μας έχει διδάξει σκληρά μαθήματα και έχει επισημάνει τομείς όπου πρέπει η ΕΕ να αναλάβει αποφασιστική δράση και υπογράμμισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθεί με τρόπο που βλέπει το μέλλον και παρέχει σταθερά οφέλη και προστασία στους πολίτες.

Στη συνέχεια η επίτροπος Υγείας της ΕΕ προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter όπου έγραψε το εξής:

"Με τη βοήθεια του προγράμματος EU4Health και του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έχουμε τα απαραίτητα εφόδια για να καταφέρουμε, αφενός να προσφέρουμε στους πολίτες ό,τι χρειάζονται και αφετέρου να θέσουμε νέες βάσεις για τη δημόσια υγεία".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωπαϊκή Ένωση, Κορονοϊός, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network