Λευκορωσία: Ορκίστηκε στα κρυφά ο Λουκασένκο

Λευκορωσία: Ορκίστηκε στα κρυφά ο Λουκασένκο
Ο Λουκασένκο με όπλο AP

Εγινε και αυτό στην πολύπαθη Λευκορωσία. Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο ορκίστηκε χωρίς να προαναγγελθεί η τελετή, προφανώς υπό το φόβο της κατακραυγής.

Η ορκωμοσία του Αλεξάντρ Λουκασένκο για μια νέα θητεία ως πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, όπως μετέδωσε το επίσημο λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, με μια σύντομη τελετή που όμως δεν είχε προαναγγελθεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τελετή, η οποία κανονικά διαφημίζεται εκ των προτέρων ως μια μείζων κρατική περίσταση, ακολουθεί τις αμφισβητούμενες εκλογές της 9ης Αυγούστου, στις οποίες ο Λουκασένκο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, υποστήριξε πως κατήγαγε σαρωτική νίκη. Η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για μαζική νοθεία.

Το Belta μετέδωσε πως ο Λουκασένκο έθεσε τη δεξιά πάνω σ’ ένα αντίγραφο του Συντάγματος της χώρας και ορκίσθηκε σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκαν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι.

Η Λευκορωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική να της επιβληθούν αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις για την επίμαχη προεδρική εκλογή, την οποία ακολούθησε καταστολή εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας του Λουκασένκο εναντίον των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης που ζητούσε την παραίτησή του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα