Λεπέν: Ξανά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας

Λεπέν: Ξανά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας
Η Μαρίν Λεπέν AP

Χωρίς να έχει τυπικά εγκριθεί από το κόμμα της η υποψηφιότητα, η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Γαλλίας το 2022.

Η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόθεσή της να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές το 2022 στη Γαλλία. “Έλαβα την απόφασή μου”, δήλωσε η ακροδεξιά υποψήφιος, η οποία προτείνει μια “σημαντική εναλλακτική λύση για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της” και να δημιουργηθεί “εθνική ενότητα”.

Η Λεπέν πήγε στο δεύτερο γύρο στις εκλογές του 2017 αλλά έχασε από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της προεδρίας του.

Εκτός από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που επιδιώκει κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, ο Μακρόν αντιμετωπίζει και την απεργία για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που μετρά ήδη 44 ημέρες.

Όπως επισήμανε η Λεπέν, η υποψηφιότητά της πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της, του “Εθνικού Συναγερμού,” το 2021, κάτι που, όπως είπε στο δίκτυο BFMTV το ανερχόμενο αστέρι του κόμματός της και ευρωβουλευτής, ο 23χρονος Ζορντάν Μπαρντελά, δεν θα είναι πρόβλημα.

Σχετικά με την πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ο Μπαρντελά απάντησε ότι αυτή στέλνει στη Γαλλία “ένα μήνυμα ελπίδας”. Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου η Λεπέν επιδιώκει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά, ακόμη και από την κεντροαριστερά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα