ΛΕΠΕΝ

Ο Εμανουέλ Μακρόν με υποστηρικτές του

Γαλλία: Η πλειοψηφία των πολιτών χαίρεται με την ήττα του Μακρόν σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ερωτηματικά για το μέλλον του Μακρόν προκαλούν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, σύμφωνα με τα οποία 7 στους 10 Γάλλους χαίρονται που ο Γάλλος πρόεδρος δεν κατέκτησε την απόλυτη πλειοψηφία. "Είναι καλό για τη δημοκρατία" ισχυρίζονται.

H Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Η γυναικολόγος - Υφυπουργός του Μακρόν, κατηγορείται για βιασμό γυναίκας

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου έχει πλούσιο βιογραφικό σε σχέση με τη δράση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Άφησε τη θέση της για να μπει στη κυβέρνηση Μακρόν.

Ο Μακρόν

Στη Γαλλία ηττήθηκε το "Μακρόν ή χάος" - Πρόταση μομφής, ρεκόρ αποχής και μύδροι από τον Γαλλικό Τύπο

Μόλις 245 έδρες από τις 289 που απαιτούνται για αυτοδύναμη κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει το κόμμα του Εμ. Μακρόν - Μεγάλη άνοδος του Μελανσόν - Από τους Ρεπουμπλικανούς εξαρτάται ο Γάλλος Πρόεδρος - Σε 89 έδρες η Λεπέν.

Εμανουέλ Μακρόν, Μαρίν Λεπέν και Ζαν-Λυκ Μελανσόν

Γαλλικές εκλογές: Αναζητά συμμάχους ο Μακρόν, πανηγυρίζουν Λεπέν και Μελανσόν - Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα

Μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας έφερε η ήττα της απόλυτης πλειοψηφίας του Εμανουέλ Μακρόν. Αναζητά συμμάχους στα "μετριοπαθή" κόμματα. Ικανοποίηση από Μελανσόν και Λεπέν.

Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: "Πολιτικός σεισμός" μετά την ήττα Μακρόν - Εκτινάχθηκε η δύναμη της Λεπέν

Τρόπους για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ψάχνει ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την ήττα του. Πρωτοφανής αριθμός εδρών για την παράταξη της Λεπέν. Για "επίτευξη στόχου της αριστεράς", έκανε λόγο ο Μελανσόν.

Εμανουέλ Μακρόν

Εκλογές στη Γαλλία: Ηττημένος ο Μακρόν - Χάνει την απόλυτη πλειοψηφία

Έχασε την απόλυτη πλειοψηφία ο Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Κανένα κόμμα δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση. Μεγάλη αύξηση της ακροδεξιάς.

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν

Γιατί κερδίζουν οι "λαϊκιστές";

Οι εγχώριοι "αντιλαϊκιστές" έχουν τη βολική εξήγηση ότι φταίει ο "λαϊκισμός", αλλά αδυνατούν να δουν ότι οι "λαϊκιστές" βρίσκουν εύφορο έδαφος εκεί που αποτυγχάνει η κυβερνητική πολιτική των άλλων.

Ζαν Λικ Μελανσόν

Γαλλικές εκλογές: Δημοσκόπηση "δίνει" πρωτιά στον Μελανσόν στις βουλευτικές εκλογές

Με μικρή διαφορά από τα κόμματα της προεδρικής πλειοψηφίας υπό τον Μακρόν, νέα δημοσκόπηση δείχνει νικήτρια τη συμπαράταξη του Μελανσόν στον πρώτο γύρο των βουευτικών εκλογών στη Γαλλία. Σημαντικό το ποσοστό της Λεπέν.

Αφίσα της Μαρίν Λεπέν

Η μεγάλη ευκαιρία της Αριστεράς στη Γαλλία

Η δεύτερη ήττα της Λεπέν, τα ντοματίνια στον Μακρόν και η πολυσυλλεκτικότητα του Μελανσόν. Η καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης, Βασιλική Γεωργιάδου, αποτιμά το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Αέρας αλλαγής για το κόμμα του Μακρόν - Μετονομάστηκε σε "Αναγέννηση"

Τέλος εποχής για το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν "Εμπρός Γαλλία" καθώς μετονομάστηκε σε "Αναγέννηση". Στόχος να αποτελεί στις εκλογές του Ιουνίου τον κορμό μιας ευρύτερης συμμαχίας.

Μαρίν Λεπέν

Το φάντασμα της Ακροδεξιάς πλανάται πάνω από την Ευρώπη

Κάποτε, ένα φάντασμα απειλούσε να επιφέρει δραστικές και ζωογόνες αλλαγές στην Ευρώπη. Εκείνο εξαερώθηκε. Και το βρίσκεις μονάχα στις γραμμές του Κομμουνιστικού Μανιφέστου. Ετούτο, το φάντασμα της Ακροδεξιάς, είναι υπαρκτό και λίαν επίφοβο.

Γιάνης Βαρουφάκης

Μακρόν εναντίον Λεπέν: Από την αμοιβαία αντιπάθεια στην αλληλο-εξάρτηση

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη επειδή πέτυχε να παρουσιαστεί ως η επιτομή του αποτελεσματικού, ικανού διαχειριστή. Αλλά οι εκλογές έδειξαν επίσης ότι περισσότεροι ψηφοφόροι από ποτέ θέλουν το σύστημα να καταστραφεί, όχι να το διαχειρίζονται καλύτερα.

Μαρίν Λεπέν

Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν θα επιδιώξει την επανεκλογή της στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου

Μετά την ήττα της από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές η Μαρίν Λεπέν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στις βουλευτικές εκλογές στις 12 και 19 Ιουνίου.

Εκλογική νίκη Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: "Ανάσα" για την ΕΕ η νίκη Μακρόν - Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατάφερε να επικρατήσει της Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνοντας το 58,5% των ψήφων. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενέργεια και η ακρίβεια είναι τα μεγάλα στοιχήματα που εξακολουθεί να πρέπει να κερδίσει.

Η Μαρίν Λεπέν μετά την ομιλία της

Γαλλικές εκλογές - Μαρίν Λεπέν: Αποδέχεται την ήττα της αλλά βλέπει ως νίκη το 42%

Η ακροδεξιά υποψήφια παραδέχτηκε την ήττα της από τον Εμανουέλ Μακρόν, υποστήριξε ωστόσο πως το υψηλό ποσοστό που έλαβε της δίνει ώθηση για έναν αγώνα που "ακόμα δεν έχει τελειώσει", δίνοντας το σύνθημα για τις βουλευτικές εκλογές.

Εκλογές στη Γαλλία

Γαλλικές εκλογές: Εκτιμήσεις για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής - Στις 21:00 τα exit polls

Προβληματίζει η συμμετοχή των πολιτών στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και γίνει γνωστό ποιος/α εκ των Μακρόν και Λεπέν θα είναι ο/η νέος/α ένοικος των Ηλύσιων Πεδίων.

Γαλλικές εκλογές: Απείχαν ακόμα και οι πολιτικοί - Πρώην υποψήφιος έβαλε το ψηφοδέλτιο στην τσέπη του κι έφυγε

Γαλλικές εκλογές: Απείχαν ακόμα και οι πολιτικοί - Πρώην υποψήφιος έβαλε το ψηφοδέλτιο στην τσέπη του κι έφυγε

Ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία Ζαν Λασάλ αποφάσισε να βρεθεί στην κάλπη, αλλά όχι και να ρίξει το ψηφοδέλτιο μέσα σε αυτή. Αντιθέτως, το έβαλε στην τσέπη του και αποχώρησε.

France, Cours-la-Ville, 2022-04-21. Emmanuel Macron and Marine Le Pen s manifestoes are seen three days before the second round of the Presidential election. Photograph by Adrien Fillon / Hans Lucas.
France, Cours-la-Ville, 2022-04-21. Les professions de foi d Emmanuel Macron et de Marine Le Pen trois jours avant le second tour des elections presidentielles. Photographie par Adrien Fillon / Hans Lucas. (Photo by Adrien Fillon / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Τι ψηφίζουν οι Έλληνες της Γαλλίας

Έξι ομογενείς μιλούν στο Magazine για τις εκλογές της Κυριακής κι εξηγούν γιατί στο δίλημμα Μακρόν-Λεπέν η επιλογή είναι εύκολη και αναγκαία, έστω κι αν προκύπτει.... διά της ατόπου.

Με γάντια πυγμαχίας ο Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: Με γάντια πυγμαχίας ο Μακρόν - "Για εμένα τίποτα δεν έχει κριθεί"

Ο Εμανουέλ Μακρόν σήκωσε τα μανίκια του και φόρεσε γάντια πυγμαχίας, ενώ αντάλλαξε μερικά χτυπήματα με έναν επαγγελματία αθλητή, κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης στο Σεν-Σεν-Ντενί.

Debate Εμανουέλ Μακρόν - Μαρίν Λεπέν

Γαλλικές εκλογές - Δημοσκόπηση: Πιο "πειστικός" και πιο "αλαζόνας" ο Μακρόν στο debate

Στιγμιαία δημοσκόπηση έδειξε πως το 59% έκρινε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν πιο πειστικός από τη Μαρίν Λεπέν στο debate που διεξήχθη χθες, λίγο πριν τις προεδρικές γαλλικές εκλογές.

Debate Εμανουέλ Μακρόν - Μαρίν Λεπέν

Γαλλικές εκλογές: Σκληρή αντιπαράθεση Μακρόν - Λεπέν στο debate

Σε έντονο κλίμα η τηλεμαχία Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. Επικρίσεις Μακρόν στην ακροδεξιά υποψήφια για τις στενές σχέσεις της με τον Πούτιν.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Εμανουέλ Μακρόν

Ζελένσκι: Υποστηρίζει ανοιχτά τον Μακρόν και ζητά από τη Λεπέν "να κατανοήσει το λάθος της"

Θερμός υποστηρικτής του Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη "σκιά" των γαλλικών εκλογών. Ζητά από την "ανεπιθύμητη" Λεπέν να κατανοήσει το λάθος της για τις φιλικές σχέσεις της με τον Πούτιν.

FILE - In this handout photo taken from a footage provided by Moscow City Court on Feb. 2, 2021, Russian opposition leader Alexei Navalny shows a heard symbol standing in the cage during a hearing in the Moscow City Court in Moscow, Russia. The young adult daughter of imprisoned Russian opposition leader Alexei Navalny received a standing ovation from European Union lawmakers as she accepted the EU's top human rights prize on her father's behalf on Wednesday, Dec. 15. The European Parliament named Navalny in October as the winner of this year's Sakharov Prize. (Moscow City Court via AP, File)

Ναβάλνι: Στηρίζει Μακρόν και εξηγεί στους Γάλλους γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουν τη Λεπέν

"Διαφθορά" και "συντηρητισμός", οι δύο λέξεις που χρησιμοποίησε ο Αλεξέι Ναβάλνι για να εξηγήσει τη σύνδεσή τους με την πολιτική της Λεπέν (και του Πούτιν), ζητώντας από τους Γάλλους να την καταψηφίσουν.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: Οι σύμμαχοι του Μακρόν προειδοποιούν ότι η νίκη δεν είναι καθόλου σίγουρη

Την ίδια ώρα που το δημοσκοπικό προβάδισμα του Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λεπέν αυξάνεται, οι πολιτικοί του σύμμαχοι προειδοποιούν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ποιοι παράγοντες φοβούνται ότι είναι επισφαλείς και αναμένεται να καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.