Λευκορωσία: Συνέλαβαν και τη σύντροφο του Προτάσεβιτς

Λευκορωσία: Συνέλαβαν και τη σύντροφο του Προτάσεβιτς
Αριστερά ο Ρόμαν Προτάσεβιτς και δεξιά η σύντροφός του, Σοφία Σαπέγκα Twitter

Η Σοφία Σαπέγκα, σύντροφος του Ρόμαν Προτάσεβιτς φέρεται να συνελήφθη επίσης από τις Λευκορωσικές αρχές στο αεροδρόμιο του Μινσκ.

Ο Λουκασένκο φαίνεται πως δεν αρκέστηκε στη σύλληψη του Ρόμαν Προτάσεβιτς, καθώς, σύμφωνα με καταγγελία της αρχηγού της Λευκορωσικής Αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη της συντρόφου του.

Σε ανάρτησή της, η Τιχανόφσκαγια ενημέρωσε πως η Σοφία Σαπέγκα, σύντροφος του ακτιβιστή δημοσιογράφου, η οποία κατάγεται από τη Ρωσία, συνελήφθη στο Μινσκ και κρατείται από τις αρχές της χώρας. Μάλιστα, η αρχηγός της αντιπολίτευσης ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή της, όπως και του Προτάσεβιτς.

Την πληροφορία για τη σύλληψη της 23χρονης έδωσε στο Reuters και το Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτά (Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών) στη Λιθουανία. Η νεαρή κοπέλα ταξίδευε μαζί με τον σύντροφό της με προορισμό το Βίλνιους, επιστρέφοντας από την Ελλάδα. Η σύλληψη της Σαπέγκα επιβεβαιώθηκε και από την οικογένειά της.

Το Πανεπιστήμιο μάλιστα, μέσω του εκπροσώπου του, ενημέρωσε πως “η Σαπέγκα επέστρεφε για το Master της, προκειμένου να αποφοιτήσει μετά την πενταετή της φοίτηση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα