Λευκός Οίκος: Δεν πάει Κίεβο ο Μπάιντεν – Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη

Λευκός Οίκος: Δεν πάει Κίεβο ο Μπάιντεν – Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη
AP Photo/Patrick Semansky

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να πάει στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη, ανέφερε ο Λευκός Οίκος βάζοντας τέλος στα σενάρια περί επίσκεψής του στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Η προεδρία των ΗΠΑ προσπάθησε να βάλει τέλος στη σεναριολογία για το ότι ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα.

«Το ταξίδι θα είναι επικεντρωμένο στη συνέχιση της προσπάθειάς μας ο κόσμος να συσπειρωθεί υπέρ του ουκρανικού λαού και εναντίον της εισβολής του (ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν στην Ουκρανία», πάντως «δεν σχεδιάζεται ταξίδι στην Ουκρανία», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, μέσω Twitter.

Με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε η κυρία Ψάκι επιβεβαίωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την Πολωνία έπειτα από τις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες.

Η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, δήλωσε με τη σειρά της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως δεν έχει συζητηθεί εξ όσων γνωρίζει καν το ενδεχόμενο ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους να πάει στην Ουκρανία. Υπενθύμισε ότι η Ουάσινγκτον έχει προχωρήσει στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Αμερικανούς καλώντας τους να μην επισκέπτονται αυτή την «εμπόλεμη χώρα».

Ο Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Γηραιά Ήπειρο μεθαύριο Τετάρτη. Θα πρόκειται για το τρίτο του ταξίδι στην Ευρώπη αφότου ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2021.

Την Πέμπτη, προγραμματίζεται να συμμετάσχει σε ειδικές συνόδους του NATO, της ΕΕ και της G7 στις Βρυξέλλες, κατά τις υπηρεσίες του. Την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Βαρσοβία, όπου θα συζητήσει διμερώς με τον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα.

Ο αμερικανός πρόεδρος «θα συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ, στο πλευρό των συμμάχων και εταίρων τους, αντιδρούν στην ανθρωπιστική κρίση και την κρίση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δημιούργησε ο αδικαιολόγητος και απρόκλητος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε η κυρία Ψάκι στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα