Λιθουανία: “Επαγγελματική και καλά σχεδιασμένη” η επίθεση κατά του Βολκόφ

Διαβάζεται σε 2'
Λεονίντ Βολκόφ
Λεονίντ Βολκόφ AP Photo/Jean-Francois Badias

Η επίθεση κατά του Λεονίντ Βολκόφ με σφυρί έξω από το σπίτι του ήταν προμελετημένη, δήλωσε Λιθουανός αξιωματούχος, δείχνοντας ως ‘ηθικό αυτουργό’ τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επίθεση εις βάρος του επί μακρόν βοηθού του Αλεξέι Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ, την Τρίτη (12/3) στο Βίλνιους, “ήταν επαγγελματική και καλά σχεδιασμένη”, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (14/3), ο επικεφαλής του κυβερνητικού κέντρου διαχείρισης κρίσεων της Λιθουανίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Όσο περισσότερο ερευνάμε τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι η επιχείρηση ήταν επαγγελματική και καλοσχεδιασμένη”, δήλωσε ο Βιλμάντας Βιτκάουσκας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BNS, το οποίο επικαλείται συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος Βολκόφ δέχτηκε επίθεση με σφυρί έξω από το σπίτι του στη Λιθουανία και οδηγήθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, το βράδυ της Τρίτης (12/3).

Ο Βολκόφ ήταν έμπιστος συνεργάτης του Ναβάλνι, εργαζόμενος ως επικεφαλής του επιτελείου του εκλιπόντος Ρώσου ηγέτη και ως πρόεδρος του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς μέχρι το 2023.

Η επίθεση εναντίον του σημειώθηκε σχεδόν ένα μήνα μετά τον ξαφνικό θάνατο του Ναβάλνι σε φυλακή της Αρκτικής, για τον οποίο ο Βόλκοφ και η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια, κατηγόρησαν απευθείας τον Ρώσο πρόεδρο.

Μια μέρα πριν δεχτεί επίθεση, ο Βολκόφ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι”, απηχώντας παρόμοιους ισχυρισμούς των συμμάχων του Ναβάλνι, καθώς και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα