Λίβανος: Χάος και σκοτάδι στη Βηρυττό, το ρεύμα κόβεται για 20 ώρες

Λίβανος: Χάος και σκοτάδι στη Βηρυττό, το ρεύμα κόβεται για 20 ώρες

Οι κάτοικοι του Βηρυττού δοκιμάζονται από τις σοβαρές ενεργειακές ελλείψεις. Το ρεύμα αποτελεί πλέον πολυτέλεια λίγων ωρών.

Το πολιτικό και οικονομικό χάος που βασιλεύει στο Λίβανο τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον φέρνουν τους απλούς ανθρώπους σε απόγνωση.

Πλέον ακόμα και η ηλεκτροδότηση στην πανέμορφη, κατά τα άλλα, Βηρυττό, αποτελεί πολυτέλεια καθώς λόγω της έλλειψης καυσίμων το ρεύμα κόβεται ακόμα και για 20 ώρες την ημέρα.

Κανείς δεν ρωτά πως θα επιβιώσουν οι χρόνια πάσχοντες που έχουν ανάγκη τη χρήση των ιατρικών μηχανημάτων, κανείς δεν ασχολείται με την επιβίωση των επιχειρήσεων, η κατάσταση θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Την ίδια ώρα στα βενζινάδικα γίνονται μάχες για λίγο πετρέλαιο, ο στρατός αναγκάζεται να περιπολεί για να αποφεύγονται συγκρούσεις μεταξύ των αγανακτισμένων πολιτών και των πρατηριούχων.

Πολλές από τις επιχειρήσεις, ιδίως αυτές της ψυχαγωγίας, εξακολουθούν να λειτουργούν χρησιμοποιώντας γεννήτριες, κανείς όμως δεν γνωρίζει μέχρι πότε θα είναι σε θέση να συντηρηθούν. Και όλα αυτά σε εποχή πανδημίας…

Στο παρακάτω ρεπορτάζ του BBC θα δείτε συγκλονιστικά πλάνα από τη βυθισμένη στο σκοτάδι πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα