Λίβανος: Επεισόδια στη σκιά της φονικής έκρηξης – “Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι”

Λίβανος: Επεισόδια στη σκιά της φονικής έκρηξης – “Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι”
Βηρυτός. AP

Νέα επεισόδια στη Βηρυτό σε διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης. Χρήση χημικών απο την αστυνομία όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν το κοινοβούλιο.

Η αστυνομία του Λιβάνου προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να περάσουν ένα από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να φτάσουν στο κοινοβούλιο στο κέντρο της Βηρυτού, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης, κατά της διαχείρισης από την κυβέρνηση, της καταστροφικής έκρηξης που έπληξε την πόλη.

Περίπου 7.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης, ενώ μερικοί από αυτούς πετούσαν πέτρες.

Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων όταν μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, εμποδίζοντας την πρόσβασή τους στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επεισόδια στον Λίβανο AP

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ ένας έφηβος λιποθύμησε, από τη χρήση των δακρυγόνων της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές φώναζαν “ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση,” ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν “Φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι.”

Επεισόδια στον Λίβανο AP

“Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης,” δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα