Λίβανος: Στον δρόμο ο λαός – Ελεύθεροι οι συλληφθέντες διαδηλωτές

Λίβανος: Στον δρόμο ο λαός – Ελεύθεροι οι συλληφθέντες διαδηλωτές
Λίβανος, χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους AP

Η ένταση στο Λίβανο δεν σταματά. Συλληφθέντες διαδηλωτές αφέθησαν ελεύθεροι αλλά στις νέες διαδηλώσεις σημειώθηκαν εν νέου επεισόδια.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές που είχαν συλληφθεί το τελευταίο 48ωρο αφέθηκαν ελεύθεροι στον Λίβανο, ο οποίος συγκλονίζεται από ένα άνευ προηγουμένου κίνημα αμφισβήτησης κατά της πολιτικής τάξης, η οποία κατηγορείται για διαφθορά και ανικανότητα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα του κοινοβουλίου στο κέντρο της Βηρυτού και στην γύρω περιοχή. Εκτός από αυτούς κι άλλοι Λιβανέζοι διαδήλωσαν μπροστά από την έδρα της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου και το υπουργείο Εσωτερικών στην πρωτεύουσα της χώρας.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της υπό παραίτηση υπουργού Εσωτερικών της χώρας Ράγια Αλ Χάσαν και κατήγγειλαν την καθυστέρηση για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, όπως ζητούν, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι στα τέλη του Οκτωβρίου, την ώρα μάλιστα που η κοινωνικοοικονομική κατάσταση στη χώρα δεν παύει να επιδεινώνεται.

Στη συνοικία της Χάμρα, διαδηλωτές βανδάλισαν αργά το βράδυ της Πέμπτης τρεις τράπεζες, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP, σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας φθορές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων. Η εθνική υπηρεσία πληροφοριών γνωστοποίησε ότι σε μια από τις τράπεζες έριξαν ένα κοκτέιλ μολότοφ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια στην λιβανική πρωτεύουσα με πράξεις βανδαλισμού σε πολλές τράπεζες. Οι Λιβανέζοι έχουν εξοργιστεί μετά την εφαρμογή τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλων περιορισμών στις αναλήψεις, την οποία επέβαλαν οι τράπεζες, οι οποίες κατηγορούνται από τους διαδηλωτές για συνέργεια με τις αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version