Λίβανος: Σύλληψη πλοίου που μετέφερε 34 πρόσφυγες από τη Συρία

Λίβανος: Σύλληψη πλοίου που μετέφερε 34 πρόσφυγες από τη Συρία
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Ανακοίνωση του στρατού του Λίβανο ότι ακινητοποίησε σκάφος με 34 πρόσφυγες από τη Συρία. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη χώρα.

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ακινητοποίησε ένα σκάφος που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον Λίβανο. Η χώρα συγκλονίζεται από τα μέσα Οκτωβρίου από πρωτοφανές κύμα διαδηλώσεων.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, tο πλοίο συνελήφθη το Σάββατο, στ’ ανοιχτά της Τρίπολης, μεγάλης πόλης στο βόρειο τμήμα της χώρας, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διακινητής, ένας Λιβανέζος που οδηγούσε το σκάφος, συνελήφθη και άλλοι πέντε άλλοι Λιβανέζοι επέβαιναν σε αυτό.

Ο αρχικός προορισμός του σκάφους δεν έγινε αμέσως γνωστός.

Μικρή χώρα της Μεσογείου, με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους, ο Λίβανος δηλώνει ότι φιλοξενεί 1,5 εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες.

Όσοι επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα και να φτάσουν στην Ευρώπη προσπαθούν γενικά να περάσουν από την Τουρκία ή την Κύπρο, των οποίων οι ακτές απέχουν σχεδόν εκατό χιλιόμετρα από τον Λίβανο.

Τον Οκτώβριο, ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εργαστεί μαζί με την Κύπρο ώστε να εμποδίζει τους μετανάστες να φθάνουν στις ακτές του νησιού της Μεσογείου.

Από τις 17 Οκτωβρίου, ο Λίβανος συγκλονίζεται από μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν έχει σχηματιστεί ακόμη το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα