Λιβύη: Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης

Λιβύη: Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης
Στιγμιότυπο από διαδήλωση στη Λιβύη AP

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στη διαφθορά» και «Λιβύη, Λιβύη!», οι συγκεντρωμένοι, έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις συνθήκες διαβίωσης.

Εκατοντάδες κάτοικοι της Τρίπολης διαδήλωσαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και για τη διαφθορά στη χώρα τους που σπαράσσεται εδώ και πολλά χρόνια από συγκρούσεις.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στη διαφθορά» και «Λιβύη, Λιβύη!», οι συγκεντρωμένοι, στην πλειονότητά τους νέοι, έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση και τις ουρές στα βενζινάδικα.

«Κουραστήκαμε να ζούμε χωρίς ελπίδα, φτάνει πια», είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αϊμάν αλ Ουάφι, ένας 20χρονος που συμμετείχε στην κινητοποίηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση του νέου κορονοϊού, οι διαδηλωτές πήγαν αρχικά έξω από την έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων. Τους περιστοίχιζαν περιπολικά και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα