Λιβύη: Πυροβολισμοί κατά του διασωστικού όπου επέβαινε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος

Διαβάζεται σε 1'
Λιβύη: Πυροβολισμοί κατά του διασωστικού όπου επέβαινε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος
FACEBOOK @Iasonas Apostolopoulos

Πυροβολισμούς από την ακτοφυλακή της Λιβύης δέχθηκε το διασωστικό σκάφος όπου επέβαινε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Ένα σοβαρό περιστατικό ανοιχτά της Λιβύης, στο οποίο επέβαινε ο εθελοντής διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης (04/04).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρχική ανάρτηση της οργάνωσης Mediterranea Saving Humans, η ακτοφυλακή της Λιβύης έκανε επίθεση με πυροβολισμούς κατά του σκάφους στο οποίο επέβαινε και ο γνωστός διασώστης.

«Ένα σκάφος της αυτοαποκαλούμενης Λιβυκής ακτοφυλακής παρεβέβη βίαια πριν λίγα λεπτά την ώρα που το Mare Jonio διέσωζε ένα σκάφος σε κίνδυνο σε διεθνή ύδατα. Ο Λίβυοι παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν στο νερό και στον αέρα, προκαλώντας πανικό και οδηγώντας πολλούς να πέσουν στη θάλασσα. Η ομάδα του Mare Jonio διασώζει τους ναυαγούς. Ζητάμε από την ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα ώστε να σταματήσουν οι βίαιες, επικίνδυνες και εγκληματικές συμπεριφορές της αυτοαποκαλούμενης Λιβυκής Ακτοφυλακής», έγραφε η ανάρτηση της οργάνωσης.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, όπου μέσω ανάρτησής του διαβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες του σκάφους είναι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστη η τύχη ορισμένων προσφύγων που επέβαιναν κι εκείνοι στο σκάφος καθώς, όπως ισχυρίζεται, βούτηξαν στο νερό για να γλιτώσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα