Λιβύη: Πόσα πληρώνει ο Ερντογάν τους Σύρους μισθοφόρους που στέλνει στην Τρίπολη

Λιβύη: Πόσα πληρώνει ο Ερντογάν τους Σύρους μισθοφόρους που στέλνει στην Τρίπολη
Σύροι μαχητές σε στιγμή ξεκούρασης AP

Το συμβόλαιο που υπογράφουν οι Σύροι μαχητές που στέλνονται από την Τουρκία στη Λιβύη προβλέπει πλούσιες αποδοχές και αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου.

Η πληροφορία υπάρχει εδώ και έναν περίπου μήνα. Σύροι μισθοφόροι προσλαμβάνονται από την Τουρκία και στέλνονται απευθείας στην Τρίπολη έτσι ώστε να πολεμήσουν το στρατό του Χάφταρ στην ατελείωτη εμφύλια σύρραξη στη Λιβύη. Η πληροφορία δεν διαψεύστηκε ποτέ και ουσιαστικά αντιμετωπίζεται απ’ όλους ως μία κοινή αλήθεια.

Μέχρι που την Τρίτη ο επίσημος λογαριασμός του στρατού του Χάφταρ στο twitter αποκάλυψε και τους όρους που προβλέπονται στα συμβόλαια που υπογράφουν οι Σύροι μαχητές με την Τουρκία.

Ο μισθός είναι δελεαστικός (αν και βέβαια η δουλειά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη) και ανέρχεται στα 2000 δολάρια αμερικής το μήνα. Είναι ποσό το οποίο έχει ακουστεί και έχει γραφτεί κατά κόρον τον τελευταίο μήνα.

Υπάρχει, παράλληλα, και πρόβλεψη για την πιθανότητα τραυματισμού ή και θανάτου του μαχητή (για πόλεμο μιλάμε, ας μην ξεχνιόμαστε). Σύμφωνα,λοιπόν, με τον LNA, η οικογένεια του μισθοφόρου παίρνει 35.000 δολάρια σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού και 50.000 σε περίπτωση θανάτου.

Το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρείχε την Τρίτη ορισμένες πολύ σημαντικές πληροφορίες για την αποστολή των Σύρων μαχητών στη Λιβύη για λογαριασμό της Τουρκίας.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των μισθοφόρων που έχει φτάσει στην Τρίπολη και έχει ταχθεί στις υπηρεσίες της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Σάρατζ ανέρχονται περίπου στους 2600.

Αλλοι 1800 παραμένουν στην Τουρκία για να περάσουν από σχετική εκπαίδευση. Μέχρι την Τρίτη από τους 2600 που “έπιασαν δουλειά” έχουν χάσει τη ζωή τους 28.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι 28 σκοτώθηκαν σε μάχες των τελευταίων ημερών στα νότια της Τρίπολης.

Oι περισσότεροι από όσους τολμούν να φορέσουν τη στολή του μισθοφόρου του τουρκικού στρατού (γιατί περί αυτού πρόκειται) προέρχονται από την περιοχή του Αφρίν στη Βόρεια Συρία η οποία βρίσκεται υπό τουρκικό έλεγχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα