Λιβύη: Βρέθηκαν πτώματα παιδιών σε ομαδικούς τάφους

Λιβύη: Βρέθηκαν πτώματα παιδιών σε ομαδικούς τάφους
Φωτογραφία αρχείου AP

Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο στους ομαδικούς τάφους της Ταρχούνα της Λιβύης εντοπίστηκαν σοροί παιδιών.

Πτώματα παιδιών ήταν μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν στην πόλη Ταρχούνα της Λιβύης μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης και των τοπικών συμμάχων τους νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο και αξιωματούχους της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Την 5η Ιουνίου, δυνάμεις της GNA, που στηρίζονται από την Τουρκία, ανακατέλαβαν την Ταρχούνα, η οποία ήταν υπό τον έλεγχο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ. Η πόλη αυτή ήταν το τελευταίο στρατηγικής σημασίας οχυρό του LNA στο δυτικό τμήμα της πετρελαιοπαραγωγικής χώρας.

Τα αποδεικτικά στοιχεία για αυτό που οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων έχουν χαρακτηρίσει πιθανά εγκλήματα πολέμου, εμφανίζονται καθώς τα εμπόλεμα μέτωπα της Λιβύης μετατοπίστηκαν ξαφνικά, εκτοπίζοντας χιλιάδες πολίτες και αφήνοντας νάρκες κρυμμένες σε κατοικημένες περιοχές. Δυνάμεις της GNA εντόπισαν 106 πτώματα στο νοσοκομείο και κάτοικοι ανακάλυψαν οκτώ μαζικούς τάφους γύρω από την Ταρχούνα, ωθώντας τα Ηνωμένα Έθνη να ζητήσουν επείγουσα, ενδελεχή και διαφανή έρευνα.

Ο εκπρόσωπος της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου, Φαϊζάλ Τζαλουάλ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 29 από τα πτώματα που βρέθηκαν στο νοσοκομείο ταυτοποιήθηκαν και ανάμεσα σε αυτά ήταν πτώματα γυναικών και παιδιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα