Ο Λίβυος Ναύαρχος που έγραψε στα ελληνικά ότι "θα καταστρέψει το τουρκικό όνειρο"

Ο Λίβυος Ναύαρχος που έγραψε στα ελληνικά ότι "θα καταστρέψει το τουρκικό όνειρο"

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης, ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι διαθέτει πολύ ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα.

Αποφασισμένες να μην επιτρέψουν την υλοποίηση της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης για την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων και τη χάραξη νέας ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο εμφανίζονται οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, οι οποίες ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης, ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι (Faraj al-Mahdawi), που ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ, διαθέτει πολύ ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα.

ADVERTISING

«Έχω διαταγή, άμα έρθουν τα καράβια έρευνας των Τούρκων, θα έχω μία λύση. Να τα βουλιάξω εγώ. Έχω διαταγή από τον κύριο Χαφτάρ» τόνισε στα ελληνικά ο ναύαρχος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, σχολιάζοντας την παράνομη συμφωνία Άγκυρας - Τρίπολης.

Παράλληλα, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης σημειώνει ότι ο λαός της χώρας του γνωρίζει ότι «εμείς ανήκουμε στον στρατηγό κι εμείς θα αντιδράσουμε σε σε αυτήν τη συμφωνία». Αναφερόμενος στη συμφωνία Σαράτζ - Ερντογάν, ο αξιωματούχος κάνει λόγο για κακή συμφωνία, όπως την ήθελε η τουρκική πλευρά, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μάλιστα, εκτιμά ότι η συμφωνία, που είναι «λάθος» θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Ο αλ Μαχντάουι μιλά ελληνικά, καθώς είχε σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε γράψει στα ελληνικά στο προφίλ του στο Facebook: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».

Η τοποθέτηση του Λίβυου ναυάρχου, έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την κοινοποίηση της επιστολής του προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης Aguila Saleh Eissa προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με την οποία χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης -που υπέγραψε την επίμαχη συμφωνία με την Τουρκία- «παράνομη οντότητα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιβύη, Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης, Τουρκία
SHARE:

24Media Network