Λιβύη: Στην Τουρκία ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας- Βοήθεια από την Ε.Ε ζητά ο Σάρατζ

Ο Λορέντζο Γκουερίνι
Ο Λορέντζο Γκουερίνι AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Τον Τούρκο ομόλογό του θα συναντήσει ο Λορέντζο Γκουερίνι, με επίκεντρο συζήτησης τη συνεργασία Ιταλίας και Τουρκίας. "Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία", λέει ο Σάρατζ.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας θα μεταβεί την Τρίτη στην Άγκυρα για να πραγματοποιήσει συνομιλίες για περιφερειακά θέματα και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη με τον Τούρκο ομόλογό του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Λορέντζο Γκουερίνι θα συναντηθεί με τον Χουλουσί Ακάρ, όπου θα έχουν συζητήσεις για περιφερειακά ζητήματα με επίκεντρο τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του Ακάρ και του Τούρκου Α ΓΕΕΘΑ Γιασάρ Γκιουλέρ από επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη.

Έκκληση στην ΕΕ για βοήθεια ο Σάρατζ

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της διεθνούς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φάγεζ αλ Σάρατζ ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές χώρες να τον βοηθήσουν κατά του αντιπάλου του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ.

"Για περισσότερους από 14 μήνες η πρωτεύουσά μας και η περιβάλλουσα σε αυτήν δυτική περιοχή της Λιβύης καταδυναστεύεται από την παράνομη και ανήθικη επίθεσης ενός αχρείου στρατηγού", γράφει ο Σάρατζ σε άρθρο του, το οποίο φιλοξενείται στην εφημερίδα Die Welt.

"Η κυβέρνηση της Λιβύης δεν θα παραδοθεί ποτέ και δεν θα επέτρεπε ποτέ να μετατραπεί η Λιβύη σε δικτατορία. Σήμερα ζητώ από τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μας υποστηρίξουν προκειμένου να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στην Τουρκία", συμπλήρωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λιβύη, Ιταλία, Τουρκία
SHARE:

24Media Network