Λιζ Τρας: Δεν παραιτείται και δηλώνει μαχήτρια

Λιζ Τρας: Δεν παραιτείται και δηλώνει μαχήτρια
ΑΡ

"Είμαι μαχήτρια και όχι ρίψασπις" απάντησε η Λιζ Τρας στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος,στο κοινοβούλιο, όπου η βρετανίδα πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπη με βουλευτές μετά την εγκατάλειψη του οικονομικού της προγράμματος.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας αψήφησε τις προσκλήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί μετά την στροφή 180° που αναγκάσθηκε να κάνει στην οικονομική της πολιτική.

Απαντώντας σε ερώτηση του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ στην Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με το αν θα παραμείνει στην εξουσία, η Λιζ Τρας δήλωσε: «Είμαι μαχήτρια και όχι ρίψασπις».

«Ενήργησα υπέρ του εθνικού συμφέροντος για να εξασφαλίσω ότι θα έχουμε οικονομική σταθερότητα», είπε.

 Η Τρας βρίσκεται αντιμέτωπη με τους βουλευτές για πρώτη φορά μετά την εγκατάλειψη του οικονομικού της προγράμματος, μια δοκιμασία για την ικανότητά της να ανακάμψει και να διατηρήσει τη θέση της.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, μόνο ένας Βρετανός στους δέκα έχει θετική άποψη για την Τρας και ένας στους πέντε ψηφοφόρους των Συντηρητικών.

Και το 55% των μελών του κόμματός της εκτιμούν ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί, με μόλις το 38% να επιθυμεί να μείνει στη θέση της. Το 32% δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην πρωθυπουργία ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ το 23% θα προτιμούσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα