Λονδίνο: Δολοφονία 33χρονης από αστυνομικό

Λονδίνο: Δολοφονία 33χρονης από αστυνομικό
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Η υπουργός Εσωτερικών προσπάθησε να διαβεβαιώσει τις γυναίκες του Λονδίνου πως είναι ασφαλές να κυκλοφορούν στην πόλη, ύστερα από τη δημοσιοποίηση της άγριας δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας από αστυνομικό.

Η εξαφάνιση της Σάρα Έβεραρντ και η ανακοίνωση από την αστυνομία ότι βρέθηκαν τμήματα της σωρού της, είχε ως αποτέλεσμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Μεγάλη Βρετανία να πλημμυρίσουν από αναρτήσεις γυναικών για τις προφυλάξεις που λαμβάνουν όταν βγαίνουν έξω μόνες τους το βράδυ προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς, όπως το να κρατούν τα κλειδιά τους στο χέρι για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως όπλο και να φορούν αθλητικά ρούχα που τους βοηθούν να τρέξουν. Άλλες ανάρτησαν κατάλογο περιστατικών παρενόχλησης από άνδρες σε δημόσιους χώρους εδώ και δεκαετίες. Αυτή η άγρια δολοφονία έίχε προκαλέσει τρόμο σε όσους ζουν στο Λονδίνο και όχι μόνο.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσε: “Κάθε γυναίκα θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια να περπατά στους δρόμους μας χωρίς τον φόβο παρενόχλησης ή βίας”..

Η Έβεραρντ εθεάθη τελευταία φορά στις 09.30 μ.μ. στις 3 Μαρτίου ενώ επέστρεφε στην κατοικία της από ένα φιλικό σπίτι στο νότιο Λονδίνο. Οι φωτογραφίες της γεμίζουν τις βρετανικές εφημερίδες όλη την εβδομάδα.

Ένας Βρετανός αστυνομικός, γύρω στα 40, που εργάζεται στη φύλαξη διπλωματικών κτιρίων, συνελήφθη, καθώς θεωρείται ύποπτος για ανθρωποκτονία, απαγωγή και προσβολή δημοσίας αιδούς, ενώ μια γυναίκα, περίπου 30 ετών, συνελήφθη κατηγορούμενη για παροχή βοήθειας σε εγκληματία.

Η Κρεσίντα Ντικ, επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Λονδίνου, δήλωσε ότι η ίδια και συνάδελφοί της είναι «απολύτως σοκαρισμένοι» με την είδηση ότι συνελήφθη αστυνομικός εν ενεργεία, λέγοντας ότι προκάλεσε «κύματα σοκ και οργής» στην κοινή γνώμη και στις τάξεις της αστυνομίας.

“Γνωρίζω ότι οι Λονδρέζοι θα θέλουν να ξέρουν πως ευτυχώς είναι απίστευτα σπάνια να απαχθεί μια γυναίκα από τους δρόμους μας”, δήλωσε η ίδια. “Αλλά κατανοώ απολύτως ότι παρά ταύτα οι γυναίκες στο Λονδίνο και η ευρύτερη κοινή γνώμη, ιδιαίτερα αυτοί που ζουν στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε η Σάρα, θα ανησυχούν και μπορεί επίσης να φοβούνται”..

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα σοκαρισμένος και βαθιά θλιμμένος από τις εξελίξεις ενώ λόγω της εξαφάνισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε δημοφιλές το hashtag με το όνομά της (#saraheverard) με γυναίκες να μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες.

Για το Σάββατο το βράδυ έχει διοργανωθεί αγρυπνία με το σύνθημα ‘Reclaim The Streets’ (‘Ξαναπάρτε πίσω τους Δρόμους μας’).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα