Λονδίνο: Η ντριμ τιμ της διπλανής πόρτας που εξουδετέρωσε τον τρομοκράτη

Λονδίνο: Η ντριμ τιμ της διπλανής πόρτας που εξουδετέρωσε τον τρομοκράτη
Καρέ από την εξουδετέρωση του τρομοκράτη στο Λονδίνο Video/dailymail

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το βίντεο που δείχνει πώς οι περαστικοί κατάφεραν να απομονώσουν τον τρομοκράτη που επιτέθηκε με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.

Ένας σεφ ήταν από εκείνους που πρωτοστάτησαν στην εξουδετέρωση του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο πολωνικής καταγωγής άνδρας ονόματι Luckasz όπως αναφέρει η Dailymail, άρπαξε ένα χαυλιόδοντα θαλασσίου θηλαστικού που εκτίθετο στο Μέγαρο των Ιχθυοπωλών, και όρμησε πάνω στον τρομοκράτη Usman Khan και παρότι ο δράστης τον μαχαίρωσε στο χέρι, εκείνος συνέχισε να τον κυνηγάει. Άλλοι περαστικοί χρησιμοποίησαν σαν όπλο ο,τι μπόρεσαν να βρουν μπροστά τους.

Ως ήρωας αναφέρεται από τον βρετανικό Τύπο και ο 24χρονος ξεναγός Thomas Gray, ο οποίος περνούσε από το σημείο με το αμάξι του.

Ήταν εκείνος που κατάφερε να αποσπάσει από τον Khan το ένα από τα δύο μαχαίρια που κρατούσε.

Στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο διακρίνεται και ένας άλλος άντρας που προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον δράστη με πυροσβεστήρα. Ο Βρετανικός Τύπος αφιερώνει σήμερα εκτενή ρεπορτάζ για τη συνεργασία των τριών που επιτέθηκαν με αυταπάρνηση εναντίον του τρομοκράτη. Σημειώνεται πως κατά την παρέμβαση των περαστικών, ο Khan φαινόταν πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία τελικά αποδείχθηκε πως ήταν ψεύτικα, κάτι που όμως εκείνη την ώρα δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οι “ήρωες της διπλανής πόρτας”.

Ο δράστης της επίθεσης έπεσε τελικά νεκρός από πυρά αστυνομικών, αφού προηγουμένως τραυμάτισε με μαχαίρι τρία άτομα και σκότωσε δύο.

Ο ύποπτος είχε καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Ο Χαν είχε αποφυλακιστεί πρόωρα τον Δεκέμβριο του 2018, προκαλώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα για την πρακτική αυτή.

“Δεν είμαι ήρωας, είμαι απλά ένας κάτοικος του Λονδίνου που έκανε αυτό που έπρεπε”, δήλωσε στις κάμερες ο 24χρονος ξεναγός.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το σημείο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το σημείο της φονικής τρομοκρατικής επίθεσης.

Συνοδευόμενος από την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, ο Τζόνσον επιθεώρησε την περιοχή αργά σήμερα το πρωί μαζί με την αρχηγό της μητροπολιτικής αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ και τον αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου Ίαν Ντάισον.

“Είναι λάθος να επιτρέπουμε σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να βγαίνουν πρόωρα από τη φυλακή και είναι σημαντικό να σταματήσουμε αυτή τη συνήθεια και να επιβάλλουμε τις κατάλληλες ποινές στους επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά στους τρομοκράτες”, είπε ο Τζόνσον προτού προεδρεύσει μιας χθεσινοβραδινής συνεδρίασης της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων της βρετανικής κυβέρνησης, Cobra.

Απαντώντας στις επικρίσεις, το Συμβούλιο που αποφασίζει την αποφυλάκιση κρατουμένων υπό όρους εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι δεν ενεπλάκη στην αποφυλάκιση του επιτιθέμενου, “ο οποίος φαίνεται να αφέθηκε ελεύθερος αυτόματα υπό όρους (όπως προβλέπει ο νόμος) χωρίς η υπόθεση να αναφερθεί ποτέ στο Συμβούλιο”.

Σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το σημείο της επίθεσης είπε: “Νομίζω πως η πρακτική της αυτόματης, πρόωρης αποφυλάκισης όπου μειώνεται η ποινή στο μισό και αποφυλακίζονται σοβαροί, βίαιοι εγκληματίες πρόωρα απλώς δεν λειτουργεί, και υπάρχουν ορισμένα πολύ καλά στοιχεία για το πώς αυτό δεν λειτουργεί, φοβάμαι, με αυτή την υπόθεση”.

Στο μεταξύ η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ σε ανακοίνωση ανέφερε πως οι “σκέψεις, οι προσευχές και η συμπαράστασή της είναι με όλους εκείνους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα” και έπλεξε το εγκώμιο των “γενναίων ανθρώπων που έβαλαν την ίδια τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να βοηθήσουν και να προστατεύσουν άλλους ανθρώπους με αυταπάρνηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα