Λονδίνο: Χάθηκαν αντικείμενα από το Βρετανικό Μουσείο – Απολύθηκε εργαζόμενος

Λονδίνο: Χάθηκαν αντικείμενα από το Βρετανικό Μουσείο – Απολύθηκε εργαζόμενος
Βρετανικό Μουσείο AP Photo/Sang Tan

Εργαζόμενος του Βρετανικού Μουσείου απολύθηκε λόγω απώλειας πολύτιμων αντικειμένων. Έρευνα από την αστυνομία.

Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο απέλυσε ένα μέλος του προσωπικού μετά από αναφορά “αγνοούμενων, κλεμμένων ή κατεστραμμένων” αντικειμένων αξίας.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία διεξάγει έρευνα για το σχετικό περιστατικό.

Όπως γράφει το BBC, αντικείμενα όπως χρυσός, κοσμήματα και πετράδια από ημιπολύτιμους λίθους είναι μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν να λείπουν, να έχουν κλαπεί ή να έχουν καταστραφεί.

Η πλειονότητα των αντικειμένων φυλάσσονταν σε αποθήκη, δήλωσε το μουσείο, τονίζοντας ότι η πλειονότητα των σχετικών αντικειμένων ήταν μικρά κομμάτια που φυλάσσονταν σε μια αποθήκη και περιλάμβαναν χρυσά κοσμήματα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και γυαλί που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα μ.Χ.

Κανένα από τα αντικείμενα δεν είχε πρόσφατα εκτεθεί στο κοινό και φυλάσσονταν κυρίως για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς, πρόσθεσε.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιχ Φίσερ είπε ότι ο οργανισμός “έθεσε ένα τέλος σε αυτό”.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι μιλάω εκ μέρους όλων των συναδέλφων όταν λέω ότι αντιμετωπίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα τη διασφάλιση όλων των αντικειμένων που βρίσκονται υπό τη φροντίδα μας», πρόσθεσε ο Φίσερ.

Ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, επιβεβαίωσε ότι αντικείμενα έχουν κλαπεί: «Καλέσαμε την αστυνομία, υιοθετήσαμε έκτακτα μέτρα για να αυξήσουμε την ασφάλεια, δρομολογήσαμε μια ανεξάρτητη έρευνα για το τι συνέβη… Χρησιμοποιήσαμε όλες τις πειθαρχικές εξουσίες που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε την κλοπή και το άτομο που πιστεύουμε ότι είναι υπεύθυνο για αυτή».

Το μουσείο διαμηνύει ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα κατά του μέλους του προσωπικού που απολύθηκε.

Η υπηρεσία καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας πραγματοποιεί έρευνα, ενώ και το Βρετανικό Μουσείο επανεξετάζει τα μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα