Λουκασένκο στο CNN: Μήπως με περνάτε για τρελό;

Λουκασένκο στο CNN: Μήπως με περνάτε για τρελό;
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο 2021 Alexander Zemlianichenko/AP

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και επιχείρησε να πείσει ότι όλα στη χώρα του κυλούν φυσιολογικά.

O Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει χαρακτηριστεί, όχι άδικα, ως ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης. Τι γίνεται όμως όταν ένας δικτάτορας παραχωρεί συνέντευξη στο CNN και επιχειρήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Προκύπτει μία συνέντευξη-ανθολόγιο.

Ο Λουκασένκο, πρώτα από όλα, αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα με τις προεδρικές εκλογές του 2020 για τις οποίες η αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε σύσσωμη μιλώντας για νοθεία.

Οταν ο δημοσιογράφος του είπε πως η Πολωνία κατηγορεί τη Λευκορωσία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και πως εγκαταλείπει μετανάστες στα σύνορα των δύο χωρών, ο Λουκασένκο έχασε τον έλεγχο: “Αυτό είναι καθαρή τρέλα. Νομίζετε ότι έχετε να κάνετε με τρέλο;”

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας επίσης ξεπέρασε “εύκολα” την κατηγορία ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες δεν πραγματοποιούν πλέον δρομολόγια προς τη χώρα του μετά και τα γεγονός της σύλληψης του αντιφρουνούντα δημοσιογράφου Ρόμαν Προτασέβιτς σε αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους.

“Αν φοβάστε να πετάξετε πάνω από το έδαφός μας, μπορώ προσωπικά να εγγυηθώ για την ασφάλειά σας. Εαν επιλέξετε να μην πετάξετε, αυτό είναι δικαίωμά σας, προτιμήστε πτήση πάνω από το Βόρειο ΠΌΛΟ. Δεν έχω τη δύναμη των ΗΠΑ για να υπαγροεύσω τους όρους. Αν δεν πετάξετε εσείς, θα το κάνουν άλλοι και θα τα βγάλουμε πέρα” τόνισε ο ηγέτης της Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα