Λουγκάνσκ: Ρωσικό τανκ άνοιξε πυρ σε οίκο ευγηρίας, σύμφωνα με το Κίεβο - Πληροφορίες για 56 νεκρούς

Ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή του Ντονμπάς
Ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή του Ντονμπάς AP

Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ρωσικό τανκ άνοιξε πυρ σε οίκο ευγηρίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 56 ηλικιωμένοι. Καταγγελίες για αρπαγή χιλιάδων κατοίκων στην Μαριούπολη.

Ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ σε γηροκομείο στην ανατολική πόλη Κρεμίννα, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί 56 ηλικιωμένοι.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής πολιτικής διοίκησης του Λουγκάνσκ, Serhiy Hayday, έγραψε στο Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις «κυνικά και εσκεμμένα» άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας 56 κατοίκους.

ADVERTISING

Η ουκρανική Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών ανακοίνωσε ότι υπήρχαν 15 επιζώντες, οι οποίοι «απήχθησαν από τους κατακτητές και μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα στο Σβάτονε (περιοχή Λουγκάνσκ) στο περιφερειακό γηριατρικό οικοτροφείο».

Μαριούπολη: Καταγγελία για αρπαγή χιλιάδων κατοίκων

«Τρόμος που θα μείνει στην μνήμη για τους επόμενους αιώνες» είναι η πολιορκία της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που οι τοπικές αρχές της ρημαγμένης ουκρανικής πόλης καταγγέλλουν ότι χιλιάδες κάτοικοι έχουν αρπαγεί από τις ρωσικές δυνάμεις και μεταφερθεί στην Ρωσία.

«Την τελευταία εβδομάδα, πολλές χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν αρπαγεί και μεταφερθεί βιαίως σε ρωσικό έδαφος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο κανάλι του στο Telegram

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων έχουν μεταδώσει ότι λεωφορεία μετέφεραν πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που η Μόσχα αποκαλεί πρόσφυγες από την Μαριούπολη τις τελευταίες ημέρες.

Περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Μαριούπολη από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Κίεβο, .

Οι επιζώντες έχουν καταφύγει σε υπόγεια και αντιμετωπίζουν πλήθος ελλείψεων. Κάτοικοι που διέφυγαν από την Μαριούπολη μιλούν για πτώματα που κείτονται επί μέρες στους δρόμους, για την πείνα, την δίψα και το δριμύ ψύχος.

Η Μαριούπολη έχει για το Κρεμλίνο στρατηγική σημασία αφού η κατάληψή της θα επιτρέψει την εδαφική συνέχεια ανάμεσα στην προσαρτημένη από την Μόσχα ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας και το Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, αποκλείοντας παράλληλα την Ουκρανία από την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network