Λούλα: Νέα δικαίωση, απέκτησε τελεσίδικα το δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος

Λούλα: Νέα δικαίωση, απέκτησε τελεσίδικα το δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος
O πρώην πρόεδρος Λούλα AP

Ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα δικαιώθηκε και από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας και απέκτησε επίσημα το δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας επιβεβαίωσε την Πέμπτη την ακύρωση των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα για διαφθορά, κάτι που του επιτρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος για το κορυφαίο αξίωμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής στις εκλογές του 2022.

Με μεγάλη πλειοψηφία (8 ψήφοι υπέρ-3 κατά) η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου επικύρωσε την απόφαση του δικαστή Έντσον Φακίν, ο οποίος είχε αποφανθεί στις αρχές Μαρτίου πως το δικαστήριο στην πολη Κουριτσίμπα που είχε κρίνει ένοχο τον Λούλα σε δύο δίκες ήταν «αναρμόδιο».

Ο πρώην πρόεδρος (2003-2010) αποκτά έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσει τρίτη θητεία κι αναμένεται να αναμετρηθεί με τον Ζαΐχ Μπολσονάρου στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.

Ο Λούλα, 75 ετών, είχε κατηγορηθεί πως δωροδοκήθηκε για να ευνοήσει κατασκευαστικές εταιρείες να εξασφαλίσουν την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων, υπόθεση που συνδεόταν με τη γιγαντιαία βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras, στο πλαίσιο μιας πολύ ευρύτερης έρευνας που είναι γνωστή στη Βραζιλία με την ονομασία Lava Jato.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα