Λουτρό αίματος σε φυλακή της Σρι Λάνκα

Λουτρό αίματος σε φυλακή της Σρι Λάνκα

Πήραν τα όπλα οι κρατούμενοι σε φυλακή του Κολόμπο. Ακολούθησε "πόλεμος" με αστυνομικούς και δυνάμεις του στρατού

Τους 22 έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών και τους 43 οι τραυματίες από την εξέγερση που εκδηλώθηκε σε φυλακή του Κολόμπο, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό.

Κατά τις έρευνες στο εσωτερικό των φυλακών, οι στρατιώτες εντόπισαν τα πτώματα έξι κρατουμένων, που ήλθαν να προστεθούν στους άλλους 16 νεκρούς που καταμετρήθηκαν από τις νοσοκομειακές αρχές, γεγονός που ανεβάζει στους 22 τους νεκρούς, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Εθνικού Νοσοκομείου στο Κολόμπο Ανίλ Ζασίνγκε είχε ενημερώσει πως οι νεκροί είναι 16 και πως οι νοσηλευόμενοι τραυματίες ανέρχονται στους 43. "Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται 13 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων, τέσσερις στρατιώτες κι ένας περαστικός", δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως μεταξύ των τραυματιών από σφαίρες συγκαταλέγεται και ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στις φυλακές υψηλής ασφάλειας Ουελικάντα, οι οποίες ξέσπασαν στη διάρκεια έρευνας των κελιών για ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα που εισέρχονταν λαθραία, κατέστη αναγκαίο να επέμβει και ο στρατός. "Κάποιοι κρατούμενοι πήραν όπλα και τα χρησιμοποίησαν. Η κατάσταση είναι πλέον εξολοκλήρου υπό έλεγχο", δήλωσε στρατιωτική πηγή, μη θέλοντας να κατονομασθεί.

Ορισμένοι από τους κρατουμένους επεχείρησαν να δραπετεύσουν και οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση των όπλων, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και δακρυγόνα κατά των εξεγερμένων, δήλωσε η ίδια στρατιωτική πηγή.

Κρατούμενοι είχαν ανέβει στη στέγη και πυροβολούσαν κατά των στρατιωτών και των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά. Σποραδικά πυρά ακούγονταν επί τουλάχιστον τρεις ώρες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Οι κρατούμενοι κατέβηκαν από τη στέγη μόλις έπεσε η νύκτα και οι αρχές έκοψαν την παροχή ρεύματος.

SHARE:

24Media Network