Λουτρό αίματος στην Υεμένη - Βομβάρδισαν φυλακές

Διασώστες ανασύρουν πτώματα από τις εγκαταστάσεις.
Διασώστες ανασύρουν πτώματα από τις εγκαταστάσεις. AP

Νεκροί περισσότεροι από 130 κρατούμενοι από τον αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Τουλάχιστον 130 κρατούμενοι εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό στην κεντρική επαρχία Ντάμαρ της Υεμένης που εξαπέλυσε την Κυριακή η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) σε ανακοίνωσή της.

Στην εγκατάσταση αυτή «κρατούνταν περίπου 170 έγκλειστοι και σε 40 προσφέρθηκαν φροντίδες για τα τραύματά τους. Οι υπόλοιποι θεωρούνται νεκροί, όμως ο απολογισμός δεν έχει επιβεβαιωθεί», ανέφερε η ΔΕΕΣ.

ADVERTISING

«Πιθανόν θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ανακτηθούν όλα τα πτώματα», κατά την ίδια πηγή.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε μερικές ώρες αφότου αντιπροσωπεία της ΔΕΕΣ μετέβη από τη Σαναά στη Ντάμαρ για να βοηθήσει στην ανάσυρση των πτωμάτων και να προσφερθούν φροντίδες στους τραυματίες.

Ο Φραντς Ράουχενσταϊν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΕΕΣ στην Υεμένη, ανέφερε — σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής — πως «το ότι γίναμε μάρτυρες αυτής της τεράστιας καταστροφής και των πτωμάτων που κείτονταν στα συντρίμμια ήταν αληθινό σοκ».

Στελέχη της Επιτροπής είχαν επισκεφθεί και στο παρελθόν τη φυλακή, στο πλαίσιο της αποστολής τους, κατά τον ίδιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΟΗΕ: "Αναγκαζόμαστε να διακόψουμε προγράμματα βοήθειας στην Υεμένη ελλείψει χρηματοδότησης"

SHARE:

24Media Network