'Λυπάμαι'. Η ιστορική στιγμή που ο Τόνι Μπλερ παραδέχεται πως η εισβολή στο Ιράκ ήταν λάθος

'Λυπάμαι'. Η ιστορική στιγμή που ο Τόνι Μπλερ παραδέχεται πως η εισβολή στο Ιράκ ήταν λάθος

Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ δήλωσε πως η εισβολή στο Ιράκ το 2003 συνέβαλε στην άνοδο του Ισλαμικού Κράτους. Τι είπε σε συνέντευξή του στο CNN

Η επέμβαση των δυνάμεων της συμμαχίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Ιράκ το 2003 συνέβαλε στην άνοδο του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ σε συνέντευξη του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που αναμένεται να προβληθεί την Κυριακή.

Σε ερώτηση για το αν ο πόλεμος στο Ιράκ αποτελεί τη"βασική αιτία" για την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους ο Μπλερ απάντησε: "Πιστεύω ότι υπάρχουν στοιχεία αλήθειας σε αυτό", σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

ADVERTISING

"Ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως όσοι από εμάς απομακρύναμε (τον πρώην ηγέτη του Ιράκ) Σαντάμ (Χουσεΐν) το 2003, δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί το 2015", πρόσθεσε ο Μπλερ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανία ζήτησε παράλληλα συγγνώμη για τις "λάθος" πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και εξέφρασε για τον αποτυχημένο σχεδιασμό των όσων επακολούθησαν την ανατροπή του Χουσεΐν. Όμως αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την απομάκρυνση του Χουσεΐν από την εξουσία.

Η Βρετανία ήταν ανάμεσα στις χώρες της συμμαχίας, οι ένοπλες δυνάμεις των οποίων εισέβαλαν στο Ιράκ το 2003.

SHARE:

24Media Network