Μακελειό στη Γαλλία: Βρήκαν βρέφος μέσω Facebook

default image

Κατάφεραν να βρουν το μόλις οκτώ μηνών χαμένο μέλος της οικογένειας τους μέσα από εφαρμογή του Facebook για αγνοούμενους, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Νίκαιας που είχε σαν αποτέλεσμα 84 άτομα να χάσουν τη ζωή τους το βράδυ της Πέμπτης

Τα social media μερικές φορές μπορούν να αποβούν σωτήρια όταν επικρατούν συνθήκες απόλυτου χάους και πανικού.

Κατά τη διάρκεια του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν ένας 32χρονος επιτέθηκε με φορτηγό και όπλο εναντίον αθώων πολιτών, μία οικογένεια έχασε το μόλις οκτώ μηνών μωρό τους μέσα στο πλήθος που έτρεχε πανικόβλητο για να σωθεί από την παράνοια, ανάμεσα στα δεκάδες πτώματα.

Μέσα από το hashtag #PortesOuvertesNice που “έτρεξε” σε facebook και twitter, πολλοί άνθρωποι δήλωναν ως αγνοούμενους ανθρώπους που δεν είχαν δώσει σημεία ζωής και έψαχναν στα social media περισσότερες πληροφορίες για αυτούς αναρτώντας φωτογραφίες και πληροφορίες.

Συγγενής της οικογένειας, η Tiava Banner, προχώρησε σε ανάρτηση μέσα από το προσωπικό προφίλ της στο facebook, αναρτώντας φωτογραφία του και ζητώντας από τον κόσμο να την ενημερώσει αν οποιοσδήποτε μάθαινε κάτι για το μικρό παιδί. Οι γονείς του μικρού παιδιού ήταν τραυματισμένοι και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μαζί με άλλα θύματα.

Αναγνώστης του site 20minutes.fr που είδε την ανάρτηση, επικοινώνησε με τον ιστότοπο και δήλωσε πως είχε στο σπίτι του το μικρό μωρό. Λίγες ώρες μετά, το μωράκι επεστράφη σώο και αβλαβές στους συγγενείς του που ευχαρίστησαν το κοινό μέσω fb για την άμεση ανταπόκριση του.

“Προσευχόμαστε για τους γονείς του και για όλες τις οικογένειες των θυμάτων”, έγραψε η Banner η οποία δεν έκανε περισσότερα σχόλια για την κατάσταση της υγείας των γονιών του οκτάμηνου παιδιού.

Διευκρινίζεται πως το προσωπικό των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες από τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νίκαια, δηλώνουν ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους, ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια.

Οι τραυματίες έχουν κατανεμηθεί επί τη βάσει του αριθμού της εισόδου τους στα νοσοκομεία, ενώ στη σκηνή της επίθεσης τα πτώματα έχουν καλυφθεί με λευκά σεντόνια και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν πιστεύουν σε αυτό που συνέβη.

Ταυτοποιήθηκε επίσημα ο οδηγός του φορτηγού, επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη, αναφέρουν αστυνομικές πηγές

Ο οδηγός του φορτηγού που πραγματοποίησε την επίθεση χθες βράδυ στη Νίκαια σκοτώνοντας τουλάχιστον 84 ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας “ταυτοποιήθηκε επίσημα”, έγινε σήμερα γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Ο άνδρας αυτός είναι πράγματι ο κάτοχος της ταυτότητας που φέρει το όνομα ενός Γαλλο-τυνήσιου, 31 ετών, κατοίκου της Νίκαιας, η οποία βρέθηκε μέσα στο φορτηγό από τους ερευνητές.

“Επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη σήμερα το πρωί, κυρίως στη Νίκαια”, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα