Μακελειό στην Αρτέμιδα: Συνελήφθη στην Ιταλία ο καταζητούμενος Μπαρίς Μπογιούν

Διαβάζεται σε 3'
Μακελειό στην Αρτέμιδα: Συνελήφθη στην Ιταλία ο καταζητούμενος Μπαρίς Μπογιούν

Ο Μπαρίς Μπογιούν είναι ο ηγέτης μιας εκ των μεγαλύτερων εγκληματικών οργανώσεων που καταζητείτο ως ο κύριος υπεύθυνος για πολλές δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί σε Τουρκία και Ευρώπη.

Συνελήφθη στο Βιτέρμπο, βόρεια της Ρώμης, κατόπιν εντολής της Διεύθυνσης κατά της Μαφίας με έδρα στο Μιλάνο ο Κούρδος καταζητούμενος Μπαρίς Μπογιούν, που είχε απασχολήσει τελευταία τη χώρα μας, λόγω του μακελειού με τους έξι νεκρούς στην Αρτέμιδα, καθώς τα θύματα ήταν συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τη La Repubblicao Μπογιούν είναι ο άνθρωπος που είχε ήδη γίνει πρωταγωνιστής μιας νομικής διαμάχης μεταξύ της Άγκυρας και της Ρώμης, λόγω ενός αιτήματος έκδοσης των τουρκικών αρχών που είχε απορριφθεί πρώτα από το Εφετείο της Μπολόνια και στη συνέχεια, τον περασμένο Ιούνιο, από το Ακυρωτικό Δικαστήριο“.

Η ιταλική εφημερίδα τονίζει πως “οι λόγοι της επιχείρησης δεν είναι ακόμη γνωστοί, αλλά θα σχετίζονται με τη διακίνηση όπλων. Για την Τουρκία, η υπόθεση Μπουγιούν θα ήταν εξαιρετικά λεπτή, σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν φέρεται να ζήτησε, σε διμερή συνάντηση τον Ιανουάριο με τον πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, τη μεταφορά του 40χρονου στη χώρα καταγωγής του“.

Επίσης ο 40χρονος είχε συλληφθεί στις 3 Αυγούστου 2022 στο Ρίμινι. Η άρνηση της Ιταλίας να τον στείλει στην Τουρκία φέρεται να έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες μια πολύ επιθετική αντίδραση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica, πρόκειται για μια υπόθεση κατασκοπευτικής δραστηριότητας στην Ιταλία που ανακαλύφθηκε αμέσως από τους μηχανισμούς μας, οι οποίοι ειδοποίησαν όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Στην πράξη, η τουρκική ΜΙΤ φέρεται να προσπάθησε να στρατολογήσει πληροφοριοδότες μεταξύ των μεταφραστών που βοηθούν τους δικαστές, την αστυνομία, τους καραμπινιέρους και τους οικονομικούς υπαλλήλους σε έρευνες που αφορούν Τούρκους πολίτες που διαπράττουν εγκλήματα στην Ιταλία. Οι μεταφραστές υποτίθεται ότι θα μετέφεραν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις εν εξελίξει έρευνες στις μυστικές υπηρεσίες της Άγκυρας, η ΜΙΤ φέρεται να δημιούργησε ένα δίκτυο για την παρακολούθηση διαφόρων ερευνών από τους Ιταλούς εισαγγελείς. Ένα δίκτυο που ανακαλύφθηκε από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Μπογιούν φέρεται να διέφυγε από ενέδρα στην Ιταλία και στη συνέχεια σχεδίασε επίθεση εναντίον του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του, του αφεντικού μιας αντίπαλης φατρίας, ενεργοποιώντας μια ομάδα πυρών που υποτίθεται ότι θα χτυπούσε ένα εργοστάσιο στην Τουρκία. Προκύπτει από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μιλάνου. Ο άνδρας είχε συλληφθεί στο Μιλάνο στις 21 Ιανουαρίου: η αστυνομία τον είχε βρει στο αυτοκίνητο με τη σύζυγό του οπλισμένο. Από τις 2 Φεβρουαρίου βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Κροτόνε, όπου τη νύχτα της 18ης Μαρτίου φέρεται να δέχτηκε επίθεση από δύο δολοφόνους που εισέβαλαν στην πολυκατοικία του και πυροβόλησαν στην εξώπορτά του.

H La Repubblica σημειώνει πως “στη σημερινή αιφνιδιαστική δράση εμπλέκονται συνολικά 19 Τούρκοι πολίτες στην Ιταλία, αλλά και στην Ελβετία, τη Γερμανία και την Τουρκία. Ερευνώνται, υπό διάφορες ιδιότητες, για εγκληματική συνωμοσία που επιδεινώνεται και από τη διεθνικότητα, για ένοπλη συμμορία με σκοπό τη σύσταση ένωσης για τρομοκρατικούς σκοπούς και τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων, στη συνέχεια για κατοχή και παράνομη μεταφορά “θανατηφόρων” όπλων και εκρηκτικών, για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών, για δολοφονία και για συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση. Στις επιχειρήσεις συμμετείχε και η τουρκική αστυνομία KOM“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα