Μακελειό στις ΗΠΑ: Στους 10 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Μακελειό στις ΗΠΑ: Στους 10 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
Monterey Park, California AP Photo/Jae C. Hong

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους μαζικούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Monterey Park στην Καλιφόρνια το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια εορτασμών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Από τη μαζική επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στο Monterey Park στην Καλιφόρνια στιγματίστηκαν οι φετινοί εορτασμοί για την Κινεζική Πρωτοχρονιά το βράδυ του Σαββάτου (21/01), καθώς τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας του Λος Άντζελες.

“Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Monterey Park ανταποκρίθηκε στο σημείο και περιέθαλψε τους τραυματίες. Και διαπίστωσε ότι 10 από τα θύματα πέθαναν στο σημείο“, ανέφερε ο αξιωματούχος στο γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες Άντριου Μέγιερ και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 10 ακόμη άνθρωποι βρίσκονται τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, με έναν να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Υπάρχουν τουλάχιστον 10 επιπλέον θύματα που μεταφέρθηκαν σε πολλά τοπικά νοσοκομεία και βρίσκονται σε διάφορες καταστάσεις, από σταθερή έως κρίσιμη”, είπε.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Ο ύποπτος ως δράστης των φονικών πυρών στην Καλιφόρνια εξακολουθεί να διαφεύγει, περισσότερο από πέντε ώρες μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή συνολικά σε δέκα ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος διέφυγε και παραμένει ασύλλυπτος“, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Monterey Park, κοντά στο Λος Άντζελες, ο Άντριου Μέγιερ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κίνητρα της επίθεσης, ενώ ο Μέγιερ μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε πως ο δράστης έκανε χρήση ενός πυροβόλου όπλου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Μαζικοί πυροβολισμοί στο Monterey Park στην Καλιφόρνια στους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς 2023 Jae C. Hong/AP Photo

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές αγνοούν αν ο ύποπτος γνώριζε τα θύματα ή πρόκειται για επίθεση που στρεφόταν εναντίον μιας κοινότητας.

Ακυρώθηκαν οι εορτασμοί της Κυριακής για την Κινεζική Πρωτοχρονιά

Στην ακύρωση των σημερινών εκδηλώσεων για την Κινεζική Πρωτοχρονιά στο Monterey Park προχώρησαν οι αρχές μετά το μακελειό που σημειώθηκε στην περιοχή το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Monterey Park Scott Weise.

Μαζικοί πυροβολισμοί στο Monterey Park στην Καλιφόρνια στους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς 2023 Jae C. Hong/AP Photo


“Το φεστιβάλ που έλαβε χώρα το Σάββατο θα διαρκούσε μέχρι την Κυριακή. Από μεγάλη προσοχή και ευλάβεια για τα θύματα, ακυρώνουμε την εκδήλωση που επρόκειτο να γίνει αργότερα σήμερα. Το ‘Φεστιβάλ της Σελήνης’ εδώ στο Monterey Park ακυρώθηκε”, είπε στους δημοσιογράφους. σε συνέντευξη Τύπου.

Το χρονικό της επίθεσης

Συναγερμός σήμανε στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από αναφορές για μαζικούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο Monterey Park στην Καλιφόρνια το βράδυ του Σαββάτου (21/01), κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο Monterey Park, που βρίσκεται περίπου οκτώ μίλια (13 χιλιόμετρα) ανατολικά του Λος Άντζελες, στην περιοχή όπου πραγματοποιούνταν εορταστικές εκδηλώσεις για το κινεζικό Νέο Έτος.

Δεκάδες χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί το Σάββατο για την έναρξη ενός διήμερου φεστιβάλ, ενός από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς που λαμβάνει χώρα στην περιοχή, σύμφωνα με τους LA Times.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αστυνομία και την πυροσβεστική να έχουν σπεύσει στην περιοχή και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειας στα θύματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα