Μακελειό στο Όρεγκον: Δεκατρείς νεκροί σε πανεπιστήμιο. Νεκρός ο δράστης

default image

Δεκατρείς οι νεκροί από πυρά σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Πάνω από 20 οι τραυματίες. Οι δραματικές στιγμές μεταδόθηκαν μέσω Twitter από εγκλωβισμένους στο κτίριο (Pics)

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά μέσα σε ένα πανεπιστήμιο στο Όρεγκον, όπως γνωστοποίησε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Πρόκειται για το Umpqua Community College του Douglas County στο Oregon.

Πάνω από 20 είναι οι τραυματίες, όπως μεταδίδουν τα Αμερικανικά media. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σήμερα στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα (UCC) στο Ρόζμπεργκ του Όρεγκον είναι νεκρός, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Portland’s NBC, επικαλούμενο τον εισαγγελέα της πολιτείας.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το περιστατικό από την Λίζα Μόνακο, την σύμβουλο του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Έπειτα από εντολή του προέδρου, θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημέρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

 

Νωρίτερα, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία με μήνυμά της στο Twitter είχε καλέσει φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να μην επιχειρήσουν να βγουν έξω, ούτε να πλησιάσουν στη ζώνη του πανεπιστημίου.

Άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο πανεπιστήμιο μετέδιδαν μέσω social media, ότι ένας οπλισμένος άνδρας περιφερόταν μέσα στο κτίριο και πυροβολούσε αδιακρίτως.


Τα Tweets καθηγητή που ήταν κλειδωμένος μέσα στο γραφείο του την ώρα του μακελειού:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα