Μακρόν: Ανέβασε βίντεο από την εξοχική κατοικία – “Είμαι καλά, ίσως κόλλησα από απροσεξία”

Μακρόν: Ανέβασε βίντεο από την εξοχική κατοικία – “Είμαι καλά, ίσως κόλλησα από απροσεξία”

Ο Γάλλος πρόεδρος μοιράστηκε τις στιγμές της καραντίνας με τον κόσμο μέσα από ένα τρίλεπτο βίντεο, ζητώντας του να είναι πολύ προσεκτικός.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, διαβεβαίωσε ότι αισθάνεται καλά και ότι συνεχίζει να ασχολείται με τις τρέχουσες υποθέσεις του κράτους, αλλά με “χαλαρότερους ρυθμούς” μέσα στην εξοχική προεδρική κατοικία La Lanterne.

Σε ένα τρίλεπτο βίντεο που τράβηξε με το κινητό τηλέφωνό του και αναρτήθηκε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος, ανέφερε ότι έχει τα ίδια συμπτώματα με χθες, δηλαδή κούραση, πονοκέφαλο και ξηρό βήχα. Υπόσχεται επίσης ότι θα ενημερώνει καθημερινά για την κατάσταση της υγείας του.

“Συνεχίστε πραγματικά να προσέχετε”, καλεί τους συμπατριώτες του ο Μακρόν, ο οποίος από την Πέμπτη έφυγε από το Μέγαρο των Ηλυσίων και έχει μπει σε καραντίνα στην επίσημη προεδρική κατοικία στη Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες.

Προσέχω πολύ. Τηρώ τις αποστάσεις, φοράω μάσκα, χρησιμοποιώ τακτικά απολυμαντικό. Και παρ’ όλ’ αυτά, ίσως κόλλησα τον ιό σε κάποια στιγμή απροσεξίας”, παραδέχτηκε, την ώρα που το δείπνο το οποίο παρέθεσε την Τετάρτη, με τη συμμετοχή πολλών αξιωματούχων, έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία.

Στο βίντεο, ο Μακρόν υπενθυμίζει ότι μόνο χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 18.000 νέα κρούσματα, μαζί με τον ίδιο. «Αυτό δείχνει ότι ο ιός μπορεί πραγματικά να προσβάλει τους πάντες, επειδή εγώ είμαι πολύ προστατευμένος», σημείωσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι από χθες το Μέγαρο των Ηλυσίων επικοινώνησε με όλες τις επαφές που είχε κατά τις προηγούμενες 48 ώρες, ώστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να υποβληθούν σε εξετάσεις ή να μπουν σε καραντίνα. «Είδα πολλούς πολιτικούς αξιωματούχους, μέλη της κυβέρνησης, ξένους ηγέτες, επίσης μέλη της ασφάλειας ή συγγενείς και μέλη της οικογένειάς μου», εξήγησε.

Στις περισσότερες από τις συναντήσεις που είχε αυτήν την εβδομάδα ο Μακρόν τηρούσε τις αποστάσεις και φορούσε μάσκα, όμως κάποιες στιγμές τα μέτρα φαίνεται ότι ξεχνιούνταν, όπως όταν αντάλλαξε χειραψία με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, τον Άνχελ Γκουρία, την Δευτέρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα