Θετικός στον κορονοϊό ο Μακρόν

Θετικός στον κορονοϊό ο Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ, 10 Δεκεμβρίου 2020. AP

Θετικό στον κορονοϊό βγήκε το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Τέθηκε σε απομόνωση για μία εβδομάδα, αναφέρει η ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας. Σε καραντίνα και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Θετικός στον κορoνoϊό διαγνώστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Όπως αναφέρει, ο Μακρόν υποβλήθηκε σε τεστ RTPCR μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα.

“Σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν για όλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απομονωθεί για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του από απόσταση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε καραντίνα μπαίνει και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ καθώς θεωρείται στενή επαφή του Μακρόν, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε απομόνωση γαι 7 ημέρες τίθεται και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος συναντήθηκε τον Μακρόν τη Δευτέρα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο τέταρτος ηγέτης που μολύνεται από τον ιό, μετά τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, της Βραζιλίας Τζάιχ Μπολσονάρου και τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Γρήγορη ανάρρωση εύχεται με tweet στον Μακρόν η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. ” Θα νικήσουμε μαζί την πανδημία. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για προστατεύσουμε τους πολίτες μας” προσθέτει στην ανάρτησή της.

H Γαλλία μετρά ήδη δύο εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας και περισσότερους από 59.400 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, τα κρούσματα παρουσίασαν απότομη αύξηση καθώς, μέσα σε ένα 24ωρο, έφτασαν τα 17.615, από 11.532 την Τρίτη.

Η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη που παρατηρείται από τις 21 Νοεμβρίου και έρχεται λίγες ημέρες αφότου χαλάρωσαν τα μέτρα, στις αρχές του Δεκεμβρίου και μόλις μία ημέρα αφότου η πανεθνική καραντίνα αντικαταστάθηκε με νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι άλλοι 289 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα