Μακρόν: “Δεν είναι καλό για την Ευρώπη που η Γερμανία απομονώνεται”

Μακρόν: “Δεν είναι καλό για την Ευρώπη που η Γερμανία απομονώνεται”
Εμανουέλ Μακρόν AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Τη βούλησή του να συνεργαστεί με τον Όλαφ Σολτς εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας πως θα πρέπει να επιτευχθεί ευρωπαϊκή ενότητα και η Γερμανία να αποτελεί μέρος αυτής.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (20/10), ότι δεν είναι καλό για την Ευρώπη που η Γερμανία “απομονώνεται”, δείχνοντας τη βούλησή του να εργαστεί στενά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

“Πιστεύω ότι δεν είναι καλό ούτε για τη Γερμανία, ούτε για την Ευρώπη (η Γερμανία) να απομονώνεται”, δήλωσε προσερχόμενος στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία θα επικεντρωθεί στην κρίση που έχει προκαλέσει η αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Μακρόν και Σολτς επρόκειτο να συνομιλήσουν πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις “διαφορές” μεταξύ των δύο χωρών σε σχέση με τους τρόπους μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

“Θα έλεγα ότι υπάρχει μια δυσλειτουργία σε ό,τι με αφορά. Είμαι πάνω από πέντε χρόνια εδώ για να προσπαθώ να προτείνω να προχωρήσουμε μπροστά, να οικοδομήσουμε την ενότητα”, τόνισε.

“Πιστεύω ότι δεν είναι καλό μια χώρα να απομονώνεται”, επανέλαβε ο Μακρόν. “Ο ρόλος μας είναι να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να υπάρχει ευρωπαϊκή ενότητα και η Γερμανία να αποτελεί μέρος αυτής”, τόνισε. “Εύχομαι πράγματι να μπορέσουμε να βρούμε αυτούς τους τρόπους σύγκλισης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα