Μακρόν και Τραμπ συμφωνούν σε εκεχειρία στη διαμάχη φορολόγησης ψηφιακών υπηρεσιών

Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν
Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν AP

Πεδίο συνεννόησης φαίνεται ότι βρήκαν Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα της διαμάχης για τη φορολόγηση ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι είχε μια «εξαιρετική συζήτηση» με τον Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με το φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες -γνωστός με την ονομασία GAFA – τονίζοντας πως οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για την αποτροπή ενός ενδεχόμενου δασμολογικού πολέμου.

Σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να παρατείνουν έως το τέλος του έτους τις διαπραγματεύσεις στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τη γαλλική νομοθεσία επιβολής φορολογίας στις αμερικανικές εταιρείες κολοσσούς του τεχνολογικού τομέα, αποτρέποντας για την ώρα την απειλή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος γαλλικών προϊόντων.

Ο Τραμπ έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει δασμούς σε γαλλικά προϊόντα, μετά την απόφαση της Γαλλίας να φορολογήσει τα κέρδη των μεγάλων διαδικτυακών εταιρειών (Google, Amazon, Facebook, Apple.) για τις υπηρεσίες που παρέχουν σε γαλλικό έδαφος. «Συμφώνησαν να δώσουν μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις έως το τέλος του έτους», είπε η πηγή. «Σε αυτή την περίοδο, θα δεν υπάρξουν δασμοί», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μακρόν, Τραμπ, Γαλλία, ΗΠΑ
SHARE: