Μακρόν: Πλήρης αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο

Μακρόν: Πλήρης αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης AP

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση στέκεται απολύτως αλληλέγγυα σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Μιλώντας σε γαλλικά ΜΜΕ μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε ότι επιβεβαιώθηκε η απόλυτη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως “όπως έκανα στη σύνοδο του NATO επαναβεβαιώσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. 

Από τη δική μου πλευρά, θεωρώ ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη-μέλη είναι απόλυτα κρίσιμη, είχα την ευκαιρία να το ξαναπώ. Παίρνουμε, άλλωστε, όλα τα χρήσιμα μέτρα με αυτή την έννοια, αλλά δεν πρέπει να υποχωρήσουμε σε καμία πρόκληση”. 

Εν όψει του brexit και μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών ο Μακρόν τόνισε: “Η ευχή μου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μια χώρα σύμμαχος, φίλη και πολύ κοντινός εταίρος. Η προϋπόθεση είναι να καθοριστούν οι κανόνες μιας πιστής σχέσης… δεν θέλουμε να γίνει αθέμιτος ανταγωνιστής”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα