Μακρόν: Τι “δείχνει” η ανάρτηση στα ελληνικά για Μόρια και Τουρκία

Μακρόν: Τι “δείχνει” η ανάρτηση στα ελληνικά για Μόρια και Τουρκία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν AP

Κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης. Η αλληλεγγύη και οι συνεννοήσεις με τη Γερμανία.

“Η Ελλάδα επλήγη με πολύ σκληρό τρόπο στο μεταναστευτικό” ήταν το μήνυμα του Γάλλου προέδρου Ε. Μακρόν, ο οποίος τόνισε παράλληλα την ανάγκη “να επιδείξουν οι χώρες της Ευρώπης αλληλεγγύη προς την Αθήνα”.

Επίσης τόνισε ότι οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στη Μεσόγειο. “Θέλουμε να προσδιορίσουμε, να εμφανίσουμε μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή θέση και δυνατή θέση όλων των μελών της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και φυσικά θα μιλήσουμε για το μεταναστευτικό”, είπε συγκεκριμένα.






Ο Γάλλος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Γερμανία για να προσφέρουν μια λύση στην Ελλάδα μετά την καταστροφή της Μόριας. Στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης έχει καθοριστεί άλλωστε το κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, που πραγματοποιείται σήμερα στην Κορσική.

Παρόντες στη Διάσκεψη της Κορσικής θα είναι, επίσης, οι ηγέτες της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

Στη σημερινή συνάντηση, Μητσοτάκης και Μακρόν αναμένεται να μιλήσουν και για τη στρατηγική συμφωνία για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει και την αγορά από πλευράς της Ελλάδας 18 αεροσκαφών Rafale.

Ο Γάλλος πρόεδρος πάντως δήλωσε ότι οι επτά χώρες που θα συμμετάσχουν σήμερα στην Ευρωμεσογειακή διάσκεψη θα πιέσουν ώστε να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην Τουρκία. Παράλληλα θα τονίσει ότι η ΕΕ επιθυμεί να αποφύγει την κλιμάκωση της έντασης, όμως η Άγκυρα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιες περιοχές.

Λίγο πριν από τη συνάντηση, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν σε συνέντευξη τύπου εκδήλωσε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα με αφορμή την καταστροφή στη Μόρια με ανάρτησή του στο facebook στα ελληνικά.

Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται…

Δημοσιεύτηκε από
Emmanuel Macron στις 
Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας κάνει λόγο για “τραγωδία για χιλιάδες μετανάστες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση” και διαβεβαιώνει ότι “η Γαλλία θα είναι και πάλι παρούσα στο ραντεβού αλληλεγγύης με την Ελλάδα”.

Στην ατζέντα της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης βρίσκεται συνολικά η εντεινόμενη τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και η ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα