Μάλτα: Η Αμερικανίδα τουρίστρια που της αρνήθηκαν την άμβλωση θα ταξιδέψει στην Ισπανία

Μάλτα: Η Αμερικανίδα τουρίστρια που της αρνήθηκαν την άμβλωση θα ταξιδέψει στην Ισπανία
Η Αντρέα Προυντέντε με τον σύντροφό της facebook

Στην Ισπανία προκειμένου να πραγματοποιήσει άμβλωση θα μεταβεί η 38χρονη Αντρέα Προυντέντε, που βρέθηκε σε διακοπές στη Μάλτα με συμπτώματα αποβολής.

Η Αμερικανίδα, της οποίας το αίτημα για άμβλωση στη Μάλτα δεν έγινε δεκτό αφού εμφάνισε συμπτώματα αποβολής του εμβρύου, θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ισπανία για να τερματίσει την εγκυμοσύνη της εκεί, δήλωσε σήμερα η δικηγόρος της.

Η Αντρέα Προυντέντε, 38 ετών, που διανύει την 16η εβδομάδα της κύησης, έκανε διακοπές στη Μάλτα με τον σύντροφό της Τζέι Γουίλντράιερ, όταν άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα αποβολής πριν από μία εβδομάδα.

Εν μέσω φόβων για την υγεία της Προυντέντε, το ζευγάρι ζήτησε να γίνει άμβλωση, όταν ενημερώθηκε ότι το έμβρυο δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς η Μάλτα απαγορεύει την άμβλωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Οι γιατροί είχαν αρνηθεί να πιστοποιήσουν ότι η γυναίκα είναι σε θέση να ταξιδέψει, αλλά έκτοτε έγιναν κάποιες ρυθμίσεις με βάση την ταξιδιωτική ασφάλιση του ζευγαριού προκειμένου η Προυντέντε να μπορέσει να ταξιδέψει στο ισπανικό νησί Μαγιόρκα.

«Η ασφαλιστική εταιρία οριστικοποίησε τις διαδικασίες προκειμένου εκείνοι να μεταβούν αεροπορικώς στη Μαγιόρκα. Η Αντρέα ανέλαβε η ίδια την ευθύνη για το εξιτήριο, καθώς η σύσταση του ιατρικού προσωπικού στη Μάλτα είναι να παραμείνει υπό παρακολούθηση», δήλωσε σήμερα στο Reuters η δικηγόρος Λάρα Ντιμιτρίεβιτς.

«Η Αντρέα, ψυχολογικά, περνά δύσκολα. Αλλά εδώ στη Μάλτα, τα χέρια των γιατρών είναι δεμένα καθώς σύμφωνα με τον νόμο θα διέπρατταν έγκλημα με τον τερματισμό της εγκυμοσύνης», δήλωσε η ίδια.

Το ζευγάρι αναμένεται να αναχωρήσει με συνοδεία ιατρικού προσωπικού αργότερα σήμερα.

Η Μάλτα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που απαγορεύει εντελώς την άμβλωση. Το υπουργείο Υγείας δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα