Μάλτα: Ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να παραιτηθεί

Μάλτα: Ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να παραιτηθεί
Ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat AP

Εξαιτίας της πολιτικής και νομικής κρίσης που έχει φέρει ως αποτέλεσμα η έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου ο Πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ δήλωσε πως σχεδιάζει να παραιτηθεί.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ είπε σε συνεργάτες του ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί άμεσα, ανέφεραν οι Times of Malta.

Η απόφασή του επισπεύσθηκε λόγω της πολιτικής και νομικής κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι στέκεται στο πλευρό της δημοσιογράφου απορρίπτωντας μάλιστα, το αίτημα ενός επιχειρηματία να λάβει ασυλία από τη δίωξη για τον ρόλο του στην δολοφονία της.

Ο Γιόργκεν Φένεκ συνελήφθη πάνω στη θαλαμηγό του ενώ επιχειρούσε να φύγει από την Μάλτα πριν από μόλις μια εβδομάδα και στη διάρκεια της ανάκρισης ενέπλεξε στο σχέδιο δολοφονίας της Γκαλιζία τον πρώην προσωπάρχη του πρωθυπουργού Κιθ Σέμπρι.

Την Πέμπτη το βράδυ ο Φένεκ εμφανίστηκε στο δικαστήριο, υπό αυστηρή αστυνομική φρούρηση, για να υποβάλει μια συνταγματική αίτηση ζητώντας από τον πρόεδρο Τζορτζ Βέλα–και όχι από την κυβέρνηση–να αποφασίσει επί του αιτήματός του για ασυλία επικαλούμενος σύγκρουση συμφερόντων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα