Μαντόνα: Αναπαριστά τον θάνατο της Μονρόε σε φωτογράφιση – Θύελλα αντιδράσεων

Μαντόνα: Αναπαριστά τον θάνατο της Μονρόε σε φωτογράφιση – Θύελλα αντιδράσεων
Η τραγουδίστρια Μαντόνα AP

Σφοδρές κριτικές δέχτηκε η βασίλισσα της ποπ μετά την απόφαση της να φωτογραφηθεί για το V Magazine, σε ένα σκηνικό που παρέπεμπε σε αυτό του θανάτου της Μονρόε.

Σε μερικές αποκαλυπτικές πόζες η Μαντόνα φαίνεται να εμπνέεται από την τελευταία φωτογράφιση της Μονρόε “The Last Sitting” από τον Bert Stern το 1962, η οποία ολοκληρώθηκε μόλις έξι εβδομάδες πριν το θάνατο του μεγάλου αστεριού του Χόλιγουντ. Στολισμένη με χρυσά δαχτυλίδια και ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι ξενοδοχείου πλάι σε μια πληθώρα φαρμάκων, οι νέες φωτογραφίες της βασίλισσας της ποπ για το V Magazine ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, καθώς παρέπεμπαν στο σκηνικό του τραγικού θανάτου της Μονρόε.

“Για κάποιον αρρωστημένο και περίεργο λόγο, η Μαντόνα αποφάσισε να απαραστήσει τη σκηνή θανάτου της Μονρόε. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι στην πραγματικότητα η κρεβατοκάμαρα, όπου η ίδια πέθανε”, σχολίασε στο Twitter ο Mike Sington.

Η Μέριλιν Μονρόε πέθανε από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών, την παραμονή της νύχτας του Σαββάτου 4 Αυγούστου του 1962 στο σπίτι της στο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες. Το σώμα της βρέθηκε ξαπλωμένο στο κρεβάτι πλάι σε ένα κομοδίνο γεμάτο συνταγογραφημένα χάπια, πριν από την αυγή της επόμενης μέρας.

Αρκετοί επέκριναν την Μαντόνα για την επιλογή της να αγγίξει ένα τόσο “ευαίσθητο” ζήτημα που σχετίζεται με τον θάνατο και δη την αυτοκτονία.

“Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε πανομοιότυπες εικόνες αλλά κυρίως, να εξερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ φωτογράφου και υποκειμένου. Τόσο την φιλική όσο και την καλλιτεχνική διαδικασία καθώς και πως μπορεί η τέχνη να μιμηθεί τη ζωή και αντιστρόφως”, ανέφερε ο Στίβεν Κλέιν, φωτογράφος του concept που δίχασε.

΄Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαντόνα εκφράζει τον θαυμασμό της για την Μονρόε. Για παράδειγμα, το 1984 στο video clip του κομματιού “Material Girl” αναδεικνύει εμφανώς την επιρροή της από το performance της Μονρόε “Diamonds Are A Girl’s Best Friend” το 1953.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα