Μαραθώνιος της Βοστώνης: Βούρκωσαν οι ένορκοι από τη περιγραφή του θανάτου του μικρότερου θύματος

Μαραθώνιος της Βοστώνης: Βούρκωσαν οι ένορκοι από τη περιγραφή του θανάτου του μικρότερου θύματος

Ανατριχιαστικές οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, λίγο πριν από το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης και πριν την απόφαση της ποινής από τον δικαστή

Οι τελευταίες καταθέσεις για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη έληξαν σε κλίμα απόλυτου θρήνου, με τους ενόρκους να βουρκώνουν από τη περιγραφή του θανάτου του μικρότερου θύματος της βομβιστικής επίθεσης. Η έκθεση του γιατρού που ανέλαβε να σώσει τη ζωή του μικρού αγοριού είναι συγκλονιστική, καθώς περιγράφει τον αγώνα που έδωσε ο ίδιος αλλά και το θύμα για να παραμείνει στη ζωή.

Ο 8χρονος Martin Richard, υπέστη ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό στην κοιλιακή χώρα, υπέστη σχεδόν ολοκληρωτική αποκόλληση του βραχίονα, σύμφωνα με την έκθεση, που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ο γιατρός Henry Nields.

Μάλιστα, ο γιατρός έκανε αναφορά για εγκαύματα στο σώμα του άτυχου παιδιού, ενώ ανέφερε ότι θραύσματα ξύλου εντοπίστηκαν στο κορμί του. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ανέφερε ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε από "πολλαπλούς σοβαρούς τραυματισμούς σε όλο το σώμα".

Ο κατηγορούμενος τρομοκράτης Dzhokhar Tsarnaev, βρίσκεται αντιμέτωπος συνολικά με 30 κατηγορίες, εκ των οποίων οι 17 μπορούν να τον οδηγήσουν στη θανατική ποινή, για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποίησε μαζί με τον αδελφό του στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοστώνης, τον Απρίλιο του 2013. 

Παράλληλα, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ άλλοι 260 τραυματίστηκαν, με τους δικηγόρους των θυμάτων να παραθέτουν ως αποδεικτικά στοιχεία φωτογραφίες από τις αυτοψίες των θυμάτων.

Από την πλευρά του ο Tsarnaev, δήλωσε μεταμέλεια στο δικαστήριο προκειμένου να αποτρέψει μια, πιθανή, απόφαση των ενόρκων για θανατική ποινή, τονίζοντας πως αισθάνεται τύψεις και πως γνωρίζει ότι η πράξη του έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. 

Την ίδια στιγμή, οι συνήγοροι υπεράσπισης σημειώνουν ότι,  ο μεγαλύτερος αδελφός του Dzhokhar ηγούνταν της τρομοκρατικής και πως ο ίδιος εκτελούσε τις εντολές του. Ενώ, οι δικαστικές αρχές δεν πείθονται από τους ισχυρισμούς του, καθώς υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό, που τον δείχνει να τοποθετεί ο ίδιος τις βόμβες στον δρόμο.

Παρόλα αυτά, μένει να αποφασιστεί από το δικαστήριο η ποινή του Dzhokhar Tsarnaev, που σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης θα είναι, πιθανότατα, η θανατική ποινή.

(Πηγή: Bostonglobe)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρετανία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει του Μαραθώνιου στο Λονδίνο

Μαραθώνιος Βοστώνης: Δηλώνει αθώος ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ

SHARE: