Μαρκ Ταραμπέλα: Τέθηκε εκτός της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο

Μαρκ Ταραμπέλα
Μαρκ Ταραμπέλα AP

Εκτός της ομάδας Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου τέθηκε ο Μαρκ Ταραμπέλα, μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή του στο σκάνδαλο QatarGate.

Η Ομάδα Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε ομόφωνα να αποκλείσει τον Μαρκ Ταραμπέλα από μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 2.6 του κανονισμού.

Ο αποκλεισμός αυτός έρχεται σύμφωνα με το άρθρο 2.6 του κανονισμού, ενώ νωρίτερα σήμερα, ο Αντρέα Κοτσολίνο απέκλεισε τον εαυτό του.

ADVERTISING

Ο Ταραμπέλα τέθηκε εκτός ομάδας μετά τις αποκαλύψεις του Αντόνιο Παντσέρι για εμπλοκή του στο σκάνδαλο QatarGate.

Ο Παντσέρι, φερόμενος ως "εγκέφαλος" του σκανδάλου, μετά την υπογραφή της λεγόμενης "συμφωνία μεταμέλειας" για την εμβάθυνση της συνεργασίας του με τις αρχές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βελγικής Le Soir, κατηγορεί αναλυτικά τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα (PS) ότι συνήθιζε να δίνει χρήματα στον Ταραμπέλα "σε διάφορα μέρη" και "σε χάρτινες σακούλες".

"Συνήθιζα να δίνω τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διάφορα μέρη. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Την επαφή γενικά την έκανα εγώ και καμιά φορά ο Τζόρτζι. Κάθε φορά, το ποσό ήταν περίπου 20.000 ευρώ. Κάθε φορά, παραδίδαμε τα χρήματα με διαφορά δύο ή τριών μηνών και η τελευταία παράδοση ήταν πριν από έξι μήνες", είπε κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Σύμφωνα με τον Παντσέρι, ήταν ο ίδιος που προσφέρθηκε να πληρώσει τον Βέλγο: "Όταν έγινε μια συνάντηση με τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο Τζόρτζι και εγώ τον ρωτήσαμε εάν συμφωνούσε να υπερασπιστεί ορισμένες θέσεις και αν ήθελε να έχει διάφορα δώρα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλο QatarGate, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
SHARE:

24Media Network