Μαρόκο: Μάχη για τη διάσωση 5χρονου που έπεσε σε πηγάδι 33 μέτρων

Μαρόκο: Μάχη για τη διάσωση 5χρονου που έπεσε σε πηγάδι 33 μέτρων
Διάσωση 5χρονου που έπεσε σε πηγάδι 33 μέτρων στο Μαρόκο AP

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα διασωστικά συνεργεία στο Μαρόκο για να σώσουν ένα 5χρονο αγόρι που έπεσε σε ένα πηγάδι 33 μέτρων.

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, διασώστες στο Μαρόκο δίνουν μάχη με το χρόνο για να σώσουν τη ζωή ενός πεντάχρονου αγοριού που βρίσκεται παγιδευμένο σε ένα πολύ βαθύ πηγάδι.

Η επιχείρηση, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της διαμέτρου του πηγαδιού, έχει συγκινήσει τους πολίτες του Μαρόκου, οι οποίοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Η επιχείρηση της διάσωσης του 5χρονου Ραγιάν, ο οποίος έπεσε την Τρίτη στο πηγάδι 33 μέτρων, έγινε εντονότερη χθες, Πέμπτη, καθώς όταν έπεσε το σκοτάδι, οι διασώστες άρχισαν να σκάβουν με τη βοήθεια προβολέων.

Οι δύσκολες συνθήκες

Ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων Αμπντελχαμπί Τεμράνι, δήλωσε σε τοπικά μέσα πως η επιχείρηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η διάμετρος του πηγαδιού είναι μόνο 45 εκατοστά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω του εδάφους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για το μικρό αγόρι, η απόπειρα διεύρυνσης της τρύπας και γι’ αυτό η μοναδική λύση είναι να πραγματοποιηθούν μεγάλης έκτασης εκσκαφές γύρω από το πηγάδι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσταφα Μπαϊτάς, δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως η διάσωση του μικρού παιδιού πλησιάζει. “Συμπάσχουμε με την οικογένεια και προσευχόμαστε (ο Ραγιάν) να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν σε αυτήν”, είπε.

Η περιπέτεια του αγοριού έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης και στο διαδίκτυο παγκοσμίως, με το hashtag #SaveRayan (Σώστε τον Ράιαν) στα αραβικά να έχει γίνει viral σε όλη την Ήπειρο.

Οι διαδώστες μέχρι στιγμής έχουν φτάσει σε βάθος 27 μέτρων και όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Μαρόκου MAP, “η ελπίδα είναι να φτάσουν στα 32 μέτρα μέσα στις επόμενες λίγες ώρες”. Στην τοποθεσία έχει μεταβεί και μια ομάδα ιατρών για να εξετάσει το παιδί όταν καταφέρουν να το βγάλουν από το πηγάδι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα