Μαρόκο: Τρεις νέες συλλήψεις για τις δολοφονίες των δύο νεαρών τουριστριών

Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές οι δύο τουρίστριες από Δανία και Νορβηγία
Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές οι δύο τουρίστριες από Δανία και Νορβηγία AP

Τα στοιχεία που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο.

Η μαροκινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα τρεις υπόπτους τους οποίους καταζητούσε σχετικά με τη δολοφονία δύο τουριστριών, μίας από τη Νορβηγία και μίας από τη Δανία, σε μια φερόμενη επίθεση μαχητών στο Όρος Άτλας.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Οι αρχές είχαν δηλώσει πως ένας ύποπτος που συνελήφθη στο Μαρακές προχθές Τρίτη ήταν μέλος μιας οργάνωσης μαχητών, χωρίς να κατονομάζουν την οργάνωση. Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας δήλωσαν νωρίτερα σήμερα πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.

Άλλοι τρεις ύποπτοι που καταζητούνταν από την αστυνομία συνελήφθησαν επίσης στο Μαρακές, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

Τα στοιχεία που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρεται στην ανακοίνωση

Οι προκαταρκτικές έρευνες για ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να δείχνει τη δολοφονία της μίας από τις τουρίστριες δείχνουν πως γυρίστηκε σε διαφορετικό μέρος από εκείνο όπου βρέθηκαν τα πτώματα, δήλωσε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Το βίντεο και τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές δείχνουν πως οι δολοφονίες μπορεί να συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας.

«Είναι μια υπόθεση μιας ασυνήθιστα κτηνώδους δολοφονίας δύο εντελώς αθώων νεαρών γυναικών», ανέφερε.

Προτού φύγει, η Γιάσπερσεν, από τη Δανία, είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook για το επικείμενο ταξίδι της.

«Αγαπητοί φίλοι, πηγαίνω στο Μαρόκο τον Δεκέμβριο. Θα είναι κάποιος από εσάς εκεί τότε ή είναι κάποιος από τους φίλους ορειβάτες που ξέρει κάτι για το Όρος Τουμπκάλ;»

«Είναι μια βάναυση και χωρίς νόημα επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων στην οποία αντιδρούμε με αποστροφή και καταδίκη», ανέφερε σε δήλωσή της η Νορβηγίδα πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία τουριστριών στο Μαρόκο: "Ίχνη τρομοκρατίας" ερευνούν οι Αρχές

Θρίλερ στο Μαρόκο: Νεκρές δύο Σκανδιναβές τουρίστριες

SHARE: