Ματαρέλα: “Ελπίζω οι ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας”

Ματαρέλα: “Ελπίζω οι ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας”
Ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα AP

Ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, έγραψε στον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ότι ελπίζει πως η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της πατρίδας του.

“Ελπίζω πραγματικά η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας“, έγραψε ο Ιταλός Πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, σε επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Παράλληλα, θέλησε να τον ευχαριστήσει για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

“Εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή”, προσθέτει ο Ιταλός Πρόεδρος.

“Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης”, καταλήγει ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα